Het simpele geheim om een dieet wél vol te houden

Gezond dieet

Lees ook

Je lange tijd aan een dieet houden, is best een uitdaging. Heel veel mensen hebben ten slotte last van het jojo-effect. Toch blijkt nu uit een onderzoek waar dat meestal aan ligt.

Dé grote fout

Veel mensen zien het woord diëten als iets negatiefs. Zo wordt vaak gedacht dat je alleen maar 'konijnenvoer' mag eten en snacken not done is. Uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Psychology & Marketing kwam dan ook naar voren dat dat precies de reden is waarom mensen zich vaak niet aan hun dieet weten te houden.

Lees ook: Op deze manier blijft Meghan Markle in shape

"We bereiken sneller succes als het gaat om onze plannen om gezond te eten wanneer we gezonde voeding zien als aantrekkelijk en spannend, dan wanneer we ingaan op het vermijden van ongezonde voeding", legt Pam Koch uit. Gezond eten hoeft ten slotte niet vies te zijn. Je moet je dus voornamelijk focussen op wat je wél mag hebben, dan op wat je beter kunt laten. Anders ben je veel sneller geneigd om toe te geven aan je verlangens naar dingen die je jezelf hebt 'verboden'. Heel simpel, toch?

Laatste nieuws

Zie ook