Dit is naar verluidt het perfecte leeftijdsverschil voor een succesvolle relatie

En het is...

Lees ook

Heeft het leeftijdsverschil tussen twee partners nou écht invloed op een relatie? Of is dat allemaal maar een fabel? Onderzoekers denken het antwoord te hebben op deze eeuwenoude vraag. Een nieuw onderzoek van Emory University in Atlanta toont aan dat het leeftijdsverschil in een relatie toch best een dingetje is. Tenminste, als je wil dat de relatie standhoudt.

Perfect leeftijdsverschil

Voor het onderzoek werden 3000 stelletjes onderzocht. Het resultaat? Hoe groter het leeftijdsverschil tussen twee partners, hoe hoger het scheidingspercentage. Een leeftijdsverschil van vijf jaar, betekent dat jullie 18% meer kans hebben om uit elkaar te gaan, dan koppels die even oud zijn. Bij een leeftijdsverschil van tien jaar wordt dat 39% en bij een leeftijdsverschil van twintig jaar zelfs 95%.

Seksleven

Ook het seksleven van een koppel kan lijden onder het leeftijdsverschil. Een psychotherapeut laat aan Cosmopolitan weten het seksleven van vrouwen op middelbare leeftijd toeneemt. Maar bij mannen begint de seksuele functie dan juist te dalen.

Eén lichtpuntje: hoe langer je samen bent, hoe kleiner de kans is dat je uit elkaar gaat. Ben je twee jaar samen? Dan is er al 43% minder kans dat het fout gaat. Als je de tien jaar haalt, is dit nog maar 94%.

Lees ook: 6 Dingen die je nooit moet doen in een relatie

Bron: Metro UK Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook