Soundos: ‘Pesten is een groot onderdeel van mijn leven geweest en dat is het nog steeds’

"Niemand praatte tegen me"

Lees ook

Soundos el Ahmadi is ervaringsdeskundige op het gebied van gepest worden. Zeker na haar veelbesproken deelname aan Expeditie Robinson. De comédienne werkte daarom mee aan een nieuw boek over het onderwerp.

Bloedbad

Toen huisarts/schrijver Rutger Verhoeff aan Soundos el Ahmadi (36) vroeg mee te werken aan zijn boek Laat Je Niet Verpesten, aarzelde ze geen moment om haar relaas te doen. De comédienne omschreef Expeditie Robinson eerder als een bloedbad, waarin ze werd genegeerd en getard. Maar Soundos was al gepokt en gemazeld, vertelt ze nu. Al in groep 8. "Niet alleen de kinderen, maar ook de juf had de pik op me."

Op de middelbare ging het pesten door. "Niemand praatte tegen me, ik hoorde nergens bij. Het negeren was het allerergste. We hebben het altijd over verbaal pesten of in elkaar slaan, maar doen alsof je lucht bent, is de ergste vorm van treiteren."

Lees ook: Soundos haalt flink uit naar Fajah Lourens

Verzetten

Toen ze niets meer te verliezen had en zich nergens meer wat van aantrok, werd ze ineens wél populair. Iets waar ze zich tegen ging verzetten. "Het is niet aan jou of ik erbij hoor. Nee, nee, nee, nee, nee, ík bepaal of ik leuk genoeg ben, of goed, mooi, lief of slim genoeg. Daar ben ik eigenlijk nooit mee gestopt. Ik maak me niet druk om de mening van anderen. Dat heet volwassen worden", vertelt ze.

"Pesten is een groot onderdeel van mijn leven geweest en dat is het nog steeds. Op social media worden vrouwen constant gebodyshamed. Je bent altijd dik en lelijk, of je bent oud. Komt nog bij dat mensen op tv vaak worden gezien als niet-mens. Maar ik ben geen robot en ik heb net als ieder ander mijn eigen verhaal."

Het hele interview met Soundos lees je in de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkel ligt.

Lees ook: Soundos openhartig over deelname Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook