Deze nieuwe Insta-hype zorgt voor veel rumoer

De rich kids of Instagram laten zich weer zien!

Lees ook

Ze lieten zich al met zakken geld fotograferen. Of in hun privéjet. Nu is er een nieuwe manier voor de rich kids of Instagram om hun bizarre levensstijl te showen: playing dead. Journalist Sigrid Stamkot (39) denkt er het hare van.

Chillen voor het leven

Huh? Ja, je moet toch wat als je je te pletter verveelt. Werken hoef je niet, dat hebben paps en mams al voor je gedaan. De buit is binnen, daar hoef je geen tijd meer aan te besteden. Je kamer opruimen ook niet, daar zijn een van de vele – vast onderbetaalde – huishoudsters voor. Grasmaaien idem, tuinmannen voldoende. Je kunt wat chillen aan het immense zwembad van een van de beschikbare mansions. Wat rondjes rijden in je parelmoerkleurige Maserati en daarna nog wat toeren in je customised Ferrari, die stond immers al even in een van de garages. Om vervolgens over te stappen in je privéheli of -speedboot.

#FallingStars

Maar als je dat allemaal al op een normale manier hebt gedocumenteerd en op alle socialmediakanalen hebt
laten zien, dan verzin je iets totaal anders. Dan doe je alsof je je te pletter bent gevallen en alsof je dood bent. Onderaan die privéheli. Op het notenhouten trapje van die speedboot. Uit het portier van die wagen. Jazeker, #FallingStars is de nieuwe Insta-hype. Een challenge waarbij sterren, of in ieder geval de rijkeren der aarde, zogenaamd dood zijn. Niet alleen de rich kids doen het, ook model Arizona Muse, in haar geval uit een DHL-busje (chic!). Of de Russische tennisster Svetlana Kuznetsova, alsof ze is gevallen over het tennisnet. Inderdaad, op z’n minst bijzonder. Het doet in ieder geval bij ondergetekende de wenkbrauwen rijzen. Zeker in het geval van de allerrijksten.

Instagram-trends

Is het gepast om in tijden van aanhoudende hongersnood en vluchtelingencrisis te doen alsof je dood bent in een omgeving waar hongerlijdende en naar een nieuw bestaan zoekende mensen alleen maar van kunnen dromen? Inmiddels doen, mondjesmaat, ook ‘gewone’ mensen eraan mee. Die liggen veelal op straat, het zou een foto van een doorsneezaterdagavond in Liverpool kunnen zijn. Of in de sportschool of naast bed. Waar ik doorgaans heus
niet zo’n eh… dooie ben die nergens de lol van in kan zien, heb ik hier bij geen enkele foto een positief gevoel. Doe dan maar mee aan die andere Instagram-trends die nu gaande zijn: show twee ananassen voor je borsten
of maak een metershoge bos bloemen van je kapsel à la Beyoncé op de covervan Vogue’s september issue. Maar van #FallingStars is het te hopen dat het een trend is die snel.

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook