doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Dit accessoire in huis kan voor wifi-storing zorgen

Aha!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Dit accessoire in huis kan voor wifi-storing zorgen

Kun je geen YouTube-filmpje kijken, zonder dat-ie tien keer hapert? Of lukt het je maar niet om de afbeeldingen op WhatsApp te openen? Niets vervelender dan slecht werkende wifi. Maar voordat je aan de router gaat lopen sleutelen, kun je misschien beter even kijken naar de lampen in je huis.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Problemen

Volgens het Agentschap Telecom zouden deze kunnen zorgen voor storingen van onder andere wifi. De afgelopen jaren zijn veel huishoudens overgestapt naar zuinigere ledverlichting. Het kan dus zijn dat deze grote problemen kunnen veroorzaken. Wanneer dit een probleem blijft zijn, kan Agentschap Telecom besluiten om in te grijpen.

Lees ook: Deze iPhone-instelling kan voor een enorme rekening zorgen

Overheidseisen

Dit kan betekenen dat de ledlampen van de markt worden gehaald of dat de regelgeving of normen worden aangepast. Zo moesten leveranciers in 2016 al eerder hun lampen aanpassen, omdat ze niet aan de overheidseisen voldeden. "Kijk niet alleen naar de led, let op de hele installatie, van fitting tot bedradingen."

De volgende keer dat je je Netflix-film dus niet normaal kunt bekijken, is het misschien toch handig om jezelf eens af te vragen welke verlichting je in huis hebt.

Bron: Nu.nl Beeld: Getty

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');