Dit is waarom je altijd honger hebt na het stappen

We kennen het allemaal!

We kennen het allemaal; een avond iets te diep in het glaasje kijken om vervolgens met een hongerig gevoel door de stad te lopen. Het maakt niet uit wat, als het maar vult. Maar waar komt nou eigenlijk deze onverzadigbare honger vandaan?

Alleen maar schijn

De boosdoener van deze plotselinge trek, is alcohol. Door de alcohol in alle drankjes die jij zojuist achterover hebt geslagen, daalt je bloedsuikerspiegel en dit zorgt voor een hongerig gevoel. Hoe meer je drinkt, hoe groter je honger wordt. Al voelt het misschien alsof je écht moet eten, is dit grotendeels een inbeelding. Omdat je bloedsuikerspiegel even in een dipje komt, moet je lichaam hard werken om dit weer te herstellen. Hier komt dat hongerige gevoel en de zin in junk food vandaan.

Lees ook: 15 Herkenbare situaties bij een dronken avond stappen met je vriendinnen

Trek in junk food

Maar er is nóg een reden. Een onderzoek, gepubliceerd in Health Psychology, duidt aan dat alcohol ook de hypothalamus stimuleert. Dit is het deel van je hersenen dat lichaamstemperatuur, slaapritme en jawel; de honger regelt. Wanneer de hypothalamus getriggerd wordt, krijg je trek op het moment dat je eigenlijk helemaal geen trek hebt.

Hoe te voorkomen

Dat was de oorzaak en nu nog de oplossing. Drink een paar glazen water met een schijfje citroen erin voordat je de deur uitgaat. Dit stabiliseert en verbetert de insuline-huishouding. Dus vermijd de late night snacks, neem een glaasje citroen water en trakteer jezelf de volgende dag op een lekker ontbijt.

Bron: Woman's Health, Marie Claire, Beeld: Getty

Laatste nieuws