OMG: dít doet onbeperkt internetten met onze levensstijl

Al dat internetten heeft grote gevolgen voor onze levensstijl...

Steeds meer mensen sluiten een mobiel abonnement met ‘unlimited data’ af. Dit wil zeggen dat ze een onbeperkt aantal aan MB’s kunnen gebruiken, om op hun smartphone te internetten. Hartstikke handig, maar volgens Mobiel.nl heeft deze ontwikkeling wel grote gevolgen voor onze levensstijl. Wat dan precies? Wij vertellen het je!

Een versnelde groei mobiel dataverbruik

Sinds de introductie van telefoonabonnementen en sim only aanbiedingen met ‘unlimited data’, onder andere door Tele2 en T-Mobile, versnelt de groei van het mobiel dataverbruik. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) steeg het totale mobiele dataverbruik in het tweede kwartaal van 2017 met maar liefst 25 procent. In het eerste kwartaal werd er 61 miljard MB aan 3g en 4g internet gebruikt. In het tweede kwartaal was dit 77 miljard MB. Wow!

Wat doet al dat internet met onze levensstijl?

Heb je een mobiel abonnement met ‘unlimited data’, dan ben je altijd met het internet verbonden. Dit heeft vele gevolgen voor onze levensstijl. Ten eerste gaat de kwaliteit van de gesprekken die je voert aanzienlijk achteruit als je continu met je telefoon bezig bent. Daarnaast is de kans groot dat jouw gesprekspartner je onbeleefd vindt, als je continu met je telefoon bezig bent terwijl hij of zij aan het praten is. Dit zijn allebei negatieve gevolgen van het stijgende mobiele dataverbruik.

Daarnaast word je sneller onrustig als je continu online bent. Je krijgt de hele tijd appjes binnen, krijgt regelmatig een melding dat je een mailtje hebt ontvangen en moet ook nog eens regelmatig op Facebook en Instagram kijken hoe het met je vrienden gaat. Niet bepaald ontspannend! Voel je je dagelijks onrustig? Dan is de kans groot dat dit te maken heeft met het feit dat je altijd online bent.

Tips tegen een telefoonverslaving

Meer en meer mensen zijn verslaafd aan hun telefoon. Ze kunnen simpelweg niet zonder het apparaat en zijn áltijd online. Heb jij ook last van een hardnekkige telefoonverslaving? Dan geven wij je graag wat tips om hier iets aan te doen.

Tip 1: houd bij hoeveel je op je telefoon zit

Houd eens bij hoeveel jij bezig bent met je telefoon. Als je ziet hoeveel tijd je iedere dag kwijt bent door met je telefoon bezig te zijn, heb je meer motivatie om van je telefoonverslaving af te komen.

Tip 2: verwijder social media apps

Als je Facebook, Instagram, Twitter en andere social media apps van je telefoon verwijdert, ben je veel minder met je smartphone bezig. Het is misschien wat heftig, maar deze tip helpt zeker!

Tip 3: laat je telefoon gewoon thuis

Als je uit eten gaat, op het terras hebt afgesproken met een vriend(in) of een feestje hebt, hoef je je telefoon helemaal niet mee te nemen. Ook zonder toestel zijn dit soort sociale activiteiten hartstikke gezellig. En vind je het lastig om je telefoon thuis te laten? Zet het toestel dan in ieder geval op stil en houd je telefoon in je broekzak of in je tas.

Dit is een advertorial.

Laatste nieuws