Dit is de reden dat de houdbaarheidsdatum op chips altijd zaterdag is

Huh?! Wist jij dat al?

Lees ook

Chips is bij vrijwel iedereen een favoriet qua snack. Er is altijd wel een zak chips in de voorraadkast te vinden. In Engeland viel het een aantal mensen op dat de houdbaarheidsdatum altijd op dezelfde dag eindigt, namelijk zaterdag. Maar waarom?

Verklaring

Liefhebbers van het merk Walkers kregen na een tijdje in de gaten dat alle chipssmaken van het merk houdbaar zijn tot één specifieke dag van de week, namelijk de zaterdag. Walkers kreeg na deze ontdekking zoveel vragen over de reden daarvan, dat ze besloten om een verklaring af te leggen.

Lees ook: Dit zijn ze: de gekste dingen die te koop zijn op AliExpress

Productie

Helaas blijkt het antwoord niet zo spannend te zijn als werd gehoopt. Zo is zaterdag als ‘de dag’ uitgekozen, omdat dit te maken heeft met de tijdinstellingen tijdens een standaard werkweek in de fabriek waar de chips worden gemaakt. “In de fabrieken waar onze chips worden gemaakt, gaan we op zondag van start met de productie. Gezien de week dus ‘eindigt’ op zaterdag, eindigt de houdbaarheidsdatum van de chips die in die week zijn geproduceerd altijd op die dag”, aldus een woordvoerder van Walkers.

Of dat in Nederland ook het geval is, is nog maar de vraag. Check jij ook even je zak(je) chips?

Bron: Metro UK Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook