Dave Roelvink hoort uitspraak van de rechter na rijden onder invloed

En da's niet mis!

Lees ook

Dave Roelvink werd vanochtend verwacht in de rechtszaal in Amsterdam, waar hij moest voorkomen nadat hij in augustus in aanraking kwam met politie.

Arrestatie

De 26-jarige heeft een aanklacht tegen zich liggen waarbij hij wordt beschuldigd van het rijden onder invloed en een forse snelheidsovertreding. In augustus was te zien hoe Dave na een vervolging met brute kracht werd gearresteerd door de politie. Volgens hen zou de dj met 180 kilometer p/u over de snelweg heen hebben geracet en had hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd.

Lees ook: Dave en Donny onder vuur na uitspraken in nieuw programma

Geldboete, taakstraf en rijontzegging

Ook zou hij op die bewuste dag in de Coentunnel zijn gestopt en iets naar de motoragent hebben geroepen. Dave vervolgde vervolgens zijn weg en stopte later opnieuw op een vluchtstrook. Volgens de politie kwam hij toen agressief uit zijn auto zetten. Op dat moment besloot de politie Dave hardhandig te arresteren en werd hij mee naar het bureau genomen.

Dave heeft niet lang daarna een alcoholcursus gevolgd en zijn excuses aangeboden, maar dat vindt justitie niet genoeg en dus eisen zij een geldboete van €1750, 40 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar. De rechter ging mee in alle eisen, maar koos voor een rijontzegging van zes maanden. Dat is de uitspraak en daar moet Dave het mee doen!

Bron: Telegraaf Beeld: Twitter, ANP

Laatste nieuws

Zie ook