Waarom mannen met een buikje beter zijn in bed

En dit is waarom

Lees ook

Niet alleen vrouwen worden getriggerd door het schoonheidsideaal om strak in hun vel te zitten, ook mannen kijken op tegen gespierde voetballers en atleten. Een beginnend buikje wordt er het liefst zo snel mogelijk vanaf getraind, maar als het op de kwaliteit van je seksleven aankomt, kan hij hier beter per direct mee stoppen.

Buikje

Is je vriend wat onzeker over zijn buikje of klaag jij juist dat-ie er nu echt iets aan moet doen? Vanaf nu zeur je nergens meer over en mag hij zijn buikje gewoon laten voor wat het is. Uit een recent uitgevoerd onderzoek blijkt namelijk dat mannen met een buikje een betere bedprestatie afleveren dan mannen met een afgetraind lijf.

Lees ook: Mannen uit dit land zijn het best in bed

En dit is waarom

Het is dus misschien leuk om tegen aan te kijken, maar in de slaapkamer kan je maar beter een man zonder sixpack hebben. Om je hiervan te overtuigen hebben we nog wat redenen voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

1. Ze hebben een langer uithoudingsvermogen
Uit het onderzoek bleek dat de mannen met een afgetraind lijf juist meer last hadden van seksuele problemen dan mensen met een hardnekkig buikje. Mannen met een buikje hielden het tijdens het onderzoek ongeveer zeven minuten vol, terwijl de afgetrainde mannen het na twee minuten al aardig moeilijk kregen.

2. Bepaalde hormonen stellen automatisch hun orgasme uit
Het blijkt dus dat hoe groter de buik van de man is, hoe meer estradiol er in het lichaam wordt aangemaakt. Doordat dit hormoon bij mannen die iets dikker zijn meer aanwezig is, raakt de hormoonbalans van slag, waardoor het orgasme langer wordt uitgesteld.

3. De welbekende love handles geven extra houvast
Als vrouw vind je ze waarschijnlijk vreselijk, maar de meeste mannen vinden ze juist wel fijn. Dit geldt dus ook andersom. Een buikje zou voor extra houvast zorgen en voelt daarbij zachter en daarmee sensueler aan voor de vrouw.

Ben jij inmiddels overtuigd?

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook