7 tips: zo houd je je kleding kreukvrij zonder te strijken

Gooi die strijkplank maar de deur uit!

Lees ook

Vind jij strijken ook zo'n gedoe? Sla je het daarom stiekem weleens over en loop je met kreukels rond? Dat hoeft niet meer! Met deze tips blijft je kleding kreukvrij, zonder dat er een strijkijzer aan te pas komt.

1. Hete douche

Ga je zelf een hete douche nemen? Hang je gekreukte kleding dan in de badkamer. Door de stoom trekt je kleding weer helemaal glad. Met deze tip bespaar je tijd en moeite!

2. Kopje thee

Om stoom te creëren kan je ook je waterkoker inzetten. Dit is vooral handig voor kleine kreukels. Ook multifunctioneel want zo kan je gelijk een kopje thee voor jezelf zetten.

3. Pletten

Je kan het kledingstuk in kwestie ook een nacht lang onder een zwaar voorwerp leggen. Bedek een t-shirtje bijvoorbeeld met een stapel boeken. Als je 's ochtends wakker wordt is er geen kreuk meer in het shirtje te vinden.

4. Föhnen

Maak je kledingstuk nat en zet de föhn erop! Zo blaas je de kreukels eruit. En kan je tegelijkertijd je haar föhnen. Nog zo'n multifunctionele tip!

5. Stijltang

Een andere haartool die je kan inzetten is de stijltang. Met de stijltang kan je makkelijk de kreukels uit mouwen of kragen halen. Kijk wel uit dat je de tang niet te warm zet en te lang op het kledingstuk houdt.

6. In de droger

We hebben 'm al eens eerder met je gedeeld: de tip van de ijsklontjes in de droger. Succes gegarandeerd!

7. Travelkwaliteit

Wist je dat er kleding bestaat in zogenoemde 'travelkwaliteit'. Kleding met deze kwaliteit is vaak gemaakt van polyamide en elastan, waardoor ze niet pillen en niet kreuken. Studio Anneloes dameskleding heeft bijvoorbeeld deze travelkwaliteit, waardoor strijken niet nodig is.

Lees ook: Zo maak je strijken dus wél leuk

Laatste nieuws

Zie ook