Wat is er aan de hand op Schiphol?

Oohh...

Lees ook

Er was vanochtend een groot mysterie op Schiphol gaande, omdat er een hele lange tijd een vliegtuig stilstond.

Geen communicatie

Een vliegtuig van China Eastern stond urenlang op de baan op Schiphol. De passagiers mochten het vliegtuig niet uit en de captain hield lange zijn mond dicht.

Inmiddels is bekend wat er precies aan de hand was en zal het vliegtuig alsnog vertrekken naar Parijs. Volgens Schiphol zou het vliegtuig dat van Shanghai onderweg was naar Parijs, niet in Parijs mogen landen vanwege de vele mist. Wel laat een passagier weten dat andere vluchten volgens hem wél in de Franse hoofdstad mochten landen.

Lees ook: Bewezen: Dit is de veiligste plek in het vliegtuig

Onrust

"Daarom vraag ik me af wat er werkelijk aan de hand is. We moesten plotseling uitwijken naar Amsterdam en tasten in het duister waarom. Ik heb inmiddels contact gelegd met de marechaussee, die zitten ook in hun maag met de situatie.” De grote vraag luidt dan ook: wát was er nou precies aan de hand?

Hoewel een reactie vanuit China Eastern uitblijft, is de geruchtenmolen inmiddels op gang gekomen. Zo zou de piloot na verluidt geen K3-training hebben gehad, waardoor hij niet bevoegd is om in mist te landen. "Zeer ernstig als dit klopt, want dan worden passagiers dus met zo'n piloot opgezadeld op een intercontinentale vlucht", aldus een van de passagiers.

Bron: De Telegraaf Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook