Waarom Charlotte, George en Louis geen cadeaus zullen uitpakken deze kerst

Terwijl de meesten enthousiast hun cadeaus uitpakken met kerstochtend, hebben de royal kids heel andere activiteiten op de planning staan. Zij zullen de feestdag veel formeler doorbrengen en daarbij komen geen cadeaus kijken.

Lees ook

Terwijl de meesten enthousiast hun cadeaus uitpakken met kerstochtend, hebben de royal kids heel andere activiteiten op de planning staan. Zij zullen de feestdag veel formeler doorbrengen en daarbij komen geen cadeaus kijken.

Koninklijke traditie

Er is één kersttraditie die heel anders is in het koningshuis, namelijk cadeaus uitpakken. In plaats van op kerstochtend naar beneden te rennen om vol verwachting onder de kerstboom te kijken, maakt de royal family zich klaar om naar een kerstdienst in Sandringham te gaan. Sandringham is het landgoed van Elizabeth in Norfolk, waar de gehele familie kerst en oud en nieuw doorbrengt.

Lees ook: Zien: prinses Charlotte lijkt als twee druppels water op deze royal

Kerstavond

Maar, dat betekent natuurlijk niet dat de kinderen met lege handen zullen staan op kerst. Omdat de koninklijke familie van origine Duits is, openen ze volgens Duitse traditie hun pakketjes op de avond vóór kerst. "Na de afternoon tea openen ze hun geschenken op kerstavond, volgens Duitse traditie", vertelt de voormalig chef-kok van het koningshuis, Darren McGrady. "Ook liggen de cadeautjes niet onder een traditionele kerstboom, maar op een met linnen beklede tafel met bijbehorende kerstkaarten."

Lees ook: Dit is de reden dat William en Kate geen voogdij over hun eigen kinderen hebben

Ander soort cadeaus

Wat de familie kan verwachten voor kerst? Het blijkt dat de leden van het koningshuis elkaar meestal grappige cadeaus geven, in plaats van serieuze geschenken. Prinses Anne gaf Charles ooit een witleren toiletbril en Harry gaf zijn oma een douchekap met de tekst ‘Ain’t life a bitch’ erop.

Bron: Marie Claire | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook