Zwangere Anne Lok doet boekje open over voormalig D66-leider Alexander Pechtold

De politicus verliet haar toen ze net zwanger was van haar zesde kind

Lees ook

In juni liep de relatie van toenmalig D66-leider Alexander Pechtold en zijn minnares Anne Lok op de klippen. Anne bleek in verwachting te zijn van Alexanders kind, wat zorgde voor een hoop ophef in de media. Nu laat de hoogzwangere Anne weten hoe ze zich staande houdt tijdens de hectische zwangerschap.

Het einde van haar carrière

Hoe ze in 2014 aan de top van haar politieke carrière stond, stortte alles in na haar breuk met voormalig partijgenoot Alexander. De politicus verliet haar toen ze net zwanger was van haar zesde kind. Dit is het ‘eerste, enige en laatste interview’ dat Anne Lok houdt met De Stentor over dit onderwerp. Ze doet een boekje open over de zware periode na Alexanders vertrek.

Ontmoeting

In 2014 ontmoette ze Alexander tijdens een weekend voor D66-bestuurders. Volgens Anne viel hij als een blok voor haar. "Mijn relatie met Alexander heeft vier jaar geduurd en is niet zonder gevolgen geweest. Als raadslid voor D66 in Steenwijkerland en later in Meppel, had ik zeker politieke ambities. Maar ik heb ze noodgedwongen moeten opgeven. Omdat er een kruis achter mijn naam is gezet. Het gaat dus niet gebeuren."

Lees ook: Zo zag je Willem-Alexander en Máxima nog niet eerder

Abortus

Anne vertelt dat toen ze haar zwangerschap aan Alexander bekendmaakte, hij haar onder druk zette om een abortus te plegen. "Alexander kende mijn grootste angst. Dat is dat ik de zorg voor mijn kinderen niet zou kunnen opbrengen. Toen ik deze zomer door de omstandigheden onder grote druk stond, forceerde Alexander mij tot het maken van een ingrijpende keuze die geheel tegen mijn gevoel in druiste. Vervolgens zag Alexander de relatie toch niet zitten. Sindsdien neemt hij geen contact meer op."

Ambities

Anne heeft naar eigen zeggen altijd al een groot gezin gewild, vandaar dat ze haar zesde kind nu met open armen verwelkomt. Inmiddels is ze bijna zeven maanden zwanger en haar baby bump is goed te zien. "Alexander weet dat ik zwanger ben maar ik heb niets meer van hem gehoord. Ik heb gelukkig heel veel steun aan mijn ouders. Mijn moeder staat mij met raad en daad bij. Ik kies bewust voor mijn gezin, de rest komt later wel. Ik maak mijn masterstudie hoe dan ook af. Ik heb nog zoveel plannen. Vanwege de omstandigheden ben ik nu tijdelijk op een project gezet op een andere schoollocatie. Ik ga heel erg mijn best doen om het tot een succes te maken. Ik kom terug. Doorgaan zit in mijn bloed."

Bron: Marie Claire Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook