Vrouwen bieden anticonceptiepil aan op Marktplaats

Of het zo'n goed idee is, valt te betwijfelen.

Lees ook

In de Nederlandse apotheken is er nog steeds een groot tekort aan de anticonceptiepil. Om het probleem op te lossen, bieden vrouwen die nog strips over hebben, deze aan op Marktplaats.

Controleren

Of het verkopen van de anticonceptiepil op Marktplaats iets goeds is, valt te betwijfelen. Ineke van der Vlugt, programmamanager anticonceptie en abortus bij Rutgers, raadde dit in Trouw sterk af. “Vrouwen moeten heel goed controleren of ze dezelfde samenstelling hebben als hun eigen pil."

Lees ook: Nieuwe pil voor afvallen is naar verluidt drie keer effectiever dan een dieet

Verdienen

Er zijn veel verschillende anticonceptiepillen en niet alle vrouwen reageren hetzelfde op de pil. Daarnaast bestaan er ook strips waarvan de dosering in de cyclus verschillen. Maar de vrouwen die de strips verkopen, willen er geld aan verdienen. “Ik had nog acht strips over en veel mensen zijn op zoek”, zegt een verkoper tegen RTL Nieuws.

Schandalig

PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen vindt de verkoop schandalig. “Het is ook schandalig dat de minister er niet in slaagt de voorraden weer aan te vullen," voegt ze daaraan toe. Een woordvoerder van Marktplaats laat weten dat het verboden is om via hen site medicijnen te verkopen. Wanneer iemand dit toch doet, kun je dit melden via een knop bij de advertentie.

Bron: Lindanieuws Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook