OMG: Netflix komt met remake van deze films

Roald Dahl fans worden gek

Lees ook

Van je binge-watch verslaving zal je nog lang niet af zijn. Netflix kondigt heel leuke plannen aan voor in de toekomst!

Roald Dahl-klassiekers

Op Twitter laat Netflix weten bekende Roald Dahl-klassiekers opnieuw uit te brengen. Mocht Roald Dahl je niet gelijk bekend in de oren klinken, Charlie and the Chocolate Factory, Matilda en The BFG zijn onder anderen bekenden boeken van de schrijver die je vast en zeker wel kent.

Nieuwe generatie

Hoewel de bekende boeken al verfilmd zijn, wil Netflix de films animeren en opnieuw uitbrengen voor de nieuwe generatie. Dat kan betekenen dat sommige daarvan korter gemaakt worden en anderen verdeeld worden tot een hele serie.

In de deal die Netflix gemaakt heeft, gaat het om de volgende films die geanimeerd worden: Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, The BFG, The Twits, Charlie and the Great Glass Elevator, George's Marvellous Medicine, Boy: Tales of Childhood.

Lees ook: Goed nieuws: deze Nederlandse series komen op Netflix

Boodschap

Het doel van de schrijver was om zoveel mogelijk kinderen van over de hele wereld de unieke magie en positieve boodschap van zijn verhalen te laten ervaren. Dat is gelukt, want de boeken en films zijn razendbekend. In 2019 zal de productie van de animaties beginnen. Of de klassiekers ook op de Nederlandse Netflix verschijnen, is nog niet bekend.

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook