IKEA roept iedereen op om dit populaire item terug te brengen

En wel zo snel mogelijk!

Lees ook

Het bed met de opberglades eronder, de boekenkast voor al je tierelantijntjes en de uitschuifbare eettafel: het zijn slechts enkele meubels die als warme broodjes over de toonbank van IKEA gaan. Echter roept de meubelgigant iedereen nu op om dit vaak verkochte item terug naar de winkel te brengen.

Tafelblad

De welbekende Glivarp-eettafel met glazen tafelblad is per direct uit de verkoop gehaald, maar daarvoor werden er maar liefst 45.000 exemplaren van verkocht. En dat is nu een dingetje geworden. Het tafelblad zou uit de rails kunnen schieten en daardoor stukvallen, wat met kleine kinderen of je harige viervoeters een grote nachtmerrie is.

Lees ook: Dit verhaal achter de bekendste IKEA poster moet je weten

Terugbrengen

In Nederland zouden er zo'n 6.000 stuks verkocht zijn, zo verduidelijkt een woordvoerder van de Zweedse meubelketen. "Wanneer een product niet goed is, is het belangrijk dat we het terugroepen. Hoe groot de aantallen ook zijn. Dit product moet terug.” En dus benadrukt IKEA nogmaals dat het belangrijk is dat wanneer je deze tafel in huis hebt, je 'm zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde IKEA-filiaal moet brengen. Wel geldt het alleen voor de witte variant met het productnummer 203.347.00. IKEA laat weten dat je het hele aankoopbedrag terugkrijgt en er niet om een aankoopbewijs wordt gevraagd.

Bron: AD Beeld: iStock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook