Droge huid in de winter? Met deze tips niet meer

In de winter heeft je huid net even wat extra verzorging nodig.

Wanneer de temperaturen dalen, slaan wij de moisturizer in. Onze huid wordt namelijk ontzettend droog in de koude maanden. Die droogte brengt nare gevolgen met zich mee, zoals rimpels, irritaties en jeuk. Maar, met deze simpele tips kun jij je huid redden van de winter.

Exfolieer twee keer per week

Lees ook: Help: dit gebeurt er met je huid als je wijn drinkt

Door te exfoliëren, verwijder je alle dode huidcellen van je huid waardoor je gezicht er frisser en gezonder uitziet. Doe je dit niet, dan kan het zo zijn dat de oude cellen zich opstapelen en je poriën verstoppen, wat leidt tot puistjes en een droge huid.

Juiste cleanser

Wees zorgvuldig met het uitkiezen van je cleanser. Veel cleansers bevatten zeep en dit maakt je huid alleen maar droger. Vermijd ook producten met alcohol of parfum erin. Gebruik in plaats hiervan producten met vet-alcoholen, zoals steryl en cetearyl.

Moisturize

Ga op zoek naar crèmes met vitamine E en aloë vera, dit kalmeert de huid. Vermijd nogmaals geurende producten, de parfum kan de huid irriteren. Breng de moisturizer direct na het afdrogen van je gezicht aan. Zo houd je zo veel mogelijk vocht vast.

Jouw huidtype

Heb je een droge, vette of normale huid? Als je weet waar je mee werkt kun je al de producten op je huidtype afstemmen, waardoor je skincare routine veel effectiever wordt. Mensen met een droge huid kunnen het best een op olie gebaseerde moisturizer aanbrengen. Deze vormt een beschermlaag en geeft de huid de nodige voeding. Mensen met een vette huid moeten juist ver van dit soort producten vandaan blijven. Dit kan bij hen juist zorgen voor puistjes.

Benen scheren

Hoe we onze behaarde benen in de winter vaak verwaarlozen omdat we ze toch niet hoeven te laten zien, is scheren juist ontzettend goed voor je huid. Scheren verwijdert namelijk niet alleen de haren, maar ook dode huidcellen. Hierdoor is de vochtinbrengende crème die je er daarna opsmeert veel effectiever.

Bron: Marie Claire Beeld: Getty Images

Laatste nieuws