13 Dingen die alle kerst-haters begrijpen

Uhg... nummer 7 maakt het ook niet beter

Lees ook

Ben jij het er totáál niet mee eens dat kerst the most wonderful time of the year is en is The Grinch jouw favoriete kerstfiguur? Dan zijn deze 13 dingen waarschijnlijk op je Kerst-hatende lijf geschreven!

Komen ze:

1. Het lijkt ieder jaar eerder te beginnen
Terwijl de zomer nog maar nét voorbij is worden de kerstballen en alle bijbehorende ellende weer om je oren geslingerd. I'm not ready!

2. Al die cheesy quotes op Instagram
Teksten als 'december you're the last one so be the best one' en andere kleffe Christmas quotes kun je even écht niet aan.

3. Het lijkt wel kermis overal
Jij kunt maar niet begrijpen dat de gemeente vrijwillig al die lichtjes in de stad hangt, die iedereen zo gezellig vindt. En laat staan dat mensen bakken met geld uitgeven om hun huis om te toveren tot een kermisattractie.

4. De kerstboom optuigen is een nachtmerrie
En dan moet je ook vaak nog eens de slinger met lampjes uit elkaar halen. Helemaal met Wham!'s Last Christmas op de achtergrond moet je huilen van frustratie.

5. Schoonfamilie
Je moet verplicht twee dagen lang gezellig doen tegen de mensen die je liever ziet gaan dan komen. Nachtmerrie.

6. Het is overal
Je kunt niet meer rustig televisie kijken, de krant lezen of überhaupt naar buiten gaan. Het achtervolgt je óveral.

Lees ook: Waarom het helemaal niet erg is om single te zijn met feestdagen

7. Je staat nooit leuk op de familiefoto
Laten we het er op houden dat je gewoon niet zo fotogeniek bent, al helemaal niet met kerst.

8. Emotie-eten
Omdat je in de supermarkt overladen wordt met kerst- kransjes, chocolade, koekjes en brood, zit er niets anders op. Je móet al dat kerstlekkers zo snel mogelijk opeten.

9. Facebook-posts
Niet alleen Instagram staat vol met quotes, ook op Facebook kun je er niet omheen. De 'fijne kerstdagen' of 'de beste wensen' vliegen je om de oren.

10. Te vroeg kerstliedjes
Tijdens de kerstdagen die liedjes aanhoren vind je al verschrikkelijk, laat staan als het al in de herfst begint. Mariah Carey, ga weg.

11. Witte kerst
En dan de mensen die er ieder jaar weer over beginnen dat ze zo graag een witte kerst zouden willen… Jij snapt niet waarom mensen zitten te wachten op natte sneeuw.

12. Kerstcollecties
Niet alleen de supermarkt, maar ook de winkels hangen vol met 'feestcollecties'. Dus op ieder kledingstuk moeten pailletten of andere glitters zitten en kersttruien zijn er in alle soorten en maten.

13. Ieder jaar weer opnieuw
Helaas maar waar, maar deze frustraties komen voor jou ieder jaar weer terug. Sterkte!

Bron: Elite Daily Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook