Samantha de Jong neemt drastische beslissing

Een einde van een tijdperk.

Lees ook

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, is weer terug uit een afkickkliniek in Schotland. De blondine kijkt terug op een bewogen jaar. Aan Story laat Samantha weten zich als herboren te voelen.

Doodongelukkig

Samantha heeft dit jaar een beetje anders ervaren dan de meeste mensen. Een paar maanden geleden deed ze nog meerdere zelfmoordpogingen. De afgelopen zestien weken verbleef ze dan ook in een afkickkliniek in Schotland. Volgens haar is alle ellende begonnen tijdens de scheiding met haar grote liefde Michael van der Plas. "We leefden steeds vaker langs elkaar heen. Hij zocht aandacht bij anderen en ik deed dat vervolgens ook. We woonden in Spanje, maar ik was daar doodongelukkig. Michael was het grootste gedeelte van de tijd aan het werk, en ik trok dat niet."

Bergafwaarts

Toen Samantha weer in Nederland woonde ging het volledig bergafwaarts. "Ik zat met twee kinderen thuis en alles kwam op mijn schouders terecht. Ik had weinig oppas en ik wilde Angelina en Milano liever niet naar de crèche brengen. Het kwam erop neer dat Michael mij met twee kinderen achterliet. Om die pijn te verdoven, begon ik te gebruiken. Cocaïne. "Toen Barbie begon met het drugsgebruik is begon de verschrikkelijke tijd waar ze niet veel meer van weet. "Wel merkte ik toen dat ik langzaam alles kwijtraakte: mijn man, mijn kinderen, mijn huis, mijn auto, vier lieve vrienden die overleden… En ik heb de harde les geleerd dat andere vrienden en vriendinnen het slecht met mij voor hadden."

In januari deed ze haar eerste zelfmoordpoging. "Ik was verslaafd en zwaar depressief. Ik kon niet meer helder nadenken en dan gebeurt dus zoiets." Aan weekblad Story laat ze de littekens op haar polsen zien. Samantha werd opgenomen in een kliniek, maar is direct na haar ontslag weer gaan gebruiken omdat de pijn nog steeds verschrikkelijk was en ze niet kon slapen. "Ik had toen iets te veel slaappillen genomen, maar had niet de bedoeling om weer zelfmoord te plegen. Ik wilde alleen slapen." Haar derde zelfmoordpoging was in juli. "Door de combinatie van coke, drank en die zware slaappillen ben ik die ochtend vroeg in een psychose geraakt. Ik was zó depressief, ik was zó ver heen. Toen ben ik door mijn raam gesprongen. Niet gegleden, zoals werd gezegd, maar gesprongen."

'Barbie is dood'

Vorige week is ze in het geheim teruggekomen naar ons kikkerlandje om het normale leven weer op te pakken. "Barbie is dood, ik heb haar in Schotland achtergelaten." Om haar nieuwe leven goed op te pakken heeft ze haar kinderen, haar steun en toeverlaat, het hardste nodig. "Ik haal kracht uit de tekeningen van mijn kinderen." Stukje bij beetje gaat het beter met Samantha. Barbie heeft ze ver achter zich gelaten. "Het blonde haar herinnerde me te veel aan Barbie en daarom heb ik deze prachtige kastanjebruine kleur genomen. Ik ben er erg blij mee. Het meisje Sam is weer terug."

Bron: Beau Monde Beeld: ANP, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook