Presentator Piers Morgan doet boekje open over voormalig vriendin Meghan Markle

"Ze gebruikte mij voor haar carrière"

Lees ook

Piers Morgan heeft in zijn column in Daily Mail fel uitgehaald naar Meghan Markle met wie hij jaren geleden bevriend was. Volgens de Britse presentator gebruikte Meghan hem alleen als opstapje voor haar carrière als actrice.

Grote fan

Via Twitter kwamen de twee in 2015 met elkaar in contact. Piers besloot een aantal sterren van de Amerikaanse dramaserie Suits te volgen op Twitter, waaronder Markle. "Binnen een paar minuten stuurde ze mij een privé-bericht terug: Hallo daar, dank voor het volgen. Ik ben een grote fan van jou!", schrijft Piers in zijn column. "Ik antwoordde en de maanden daarop stuurden we elkaar geregeld berichtjes."

Lees ook: Meghan Markle onder vuur in de Britse Media

Gezellige tijd

In 2016 zagen ze elkaar voor het eerst in een pub in Londen. "We hadden een hele gezellige tijd", schrijft Piers over de tijd waarin Meghan nog niet echt bekend was. "Ze vroeg me advies over haar carrière en de media en zei dat ze graag eens in Good Morning Britain wilde komen als ze weer in Londen was. In de taxi terug schreef ze op Twitter hoe leuk ze het vond om haar vriend – ik – weer te zien."

Gedumpt

Maar direct na die ontmoeting was het over met de vriendschap. "Meghan ging die avond naar een diner waar ze prins Harry ontmoette. Ze ging met hem op date en daarna heb ik nooit meer iets van haar gehoord. Geen woord." Piers is laaiend over het "onbeleefde gedrag" van de huidige vrouw van Harry. "Ik ben door een b-actrice gebruikt om haar carrière een boost te geven. Toen een belangrijker en invloedrijker persoon in beeld kwam, prins Harry in dit geval, werd ik meteen gedumpt", beklaagt hij zich.

Piers zegt niet verbaasd te zijn dat er verhalen naar buiten komen van Meghan die zich zou gedragen als een veeleisende diva die het personeel tot waanzin drijft. "Vanwege de ongelukkige ervaring die ik met haar heb gehad, verrast dat me helemaal niet." Ai.

Bron: Panorama Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook