Chanel neemt drastische beslissing

Het merk is de eerste die het besluit genomen heeft

Lees ook

De dierenprints vliegen om je de oren wanneer je in een winkelstraat loopt of door je Instagram feed scrolt. High end merken als Chanel maken gebruik van echte exotische dierenhuiden, maar Chanel heeft nu besloten daarmee te stoppen.

Dierenhuiden

Bruno Pavlovsky, het hoofd van Chanel, liet weten dat voor toekomstige creaties geen exotische dierenhuiden meer gebruikt worden. Hij nam dit besluit vanwege de grote hoeveelheid dierenrechtenactivisten en omdat het steeds moeilijker wordt om aan de huiden te komen. Naast dierenhuiden heeft het merk ook besloten geen bont van dieren als wasberen en konijnen toe te passen. Chanel is het eerste luxe merk dat hier voortaan geen gebruik meer van gaat maken. Good job!

Lees ook: Pharrell Williams gaat in zee met Chanel en geeft meteen een preview

Ontwerper Karl Lagerfeld vertelt aan de website Women's Wear Daily dat het merk er bewust voor gekozen heeft. Hij benadrukte dat hij zelf zo weinig bont gebruikte, dat hij zich niet eens kan herinneren wanneer het voor het laatst op de catwalk werd geshowd.

Hoge bedragen

Afgelopen dinsdag zijn de python skin tassen van de officiële website van Chanel gehaald, maar de handtassen, schoenen en jassen gemaakt van slangen-, krokodillen-, en pijlstaartrogschil, worden op vintage-sites wel nog voor hoge bedragen verkocht.

Dierenactivisten zijn erg blij met de stap van Chanel. "Er is niets trendy aan het gebruik van gestolen huiden van gekwelde dieren voor kleding of accessoires", zegt een van hen. Nu hopen dat andere high end merken ook de stap gaan maken.

Bron: Daily Mail Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook