Wat je moet weten voordat je wimperextensions neemt

Er is een hoop om over na te denken voordat je eraan begint.

Lees ook

Wimperextensions kunnen heel mooi zijn en het scheelt 's ochtend een hoop tijd. Nooit meer struggelen met mascara, dat klinkt toch helemaal top? Maar voordat je aan wimperextensions begint, moet je wel eerst even deze twaalf dingen beseffen.

#1

Nepwimpers en wimperextensions zijn een wereld van verschil en totaal niet te vergelijken. Nepwimpers kun je meerdere keren opplakken en haal je er 's avonds weer vanaf, wimperextensions worden door een professional geplaatst en moet je regelmatig bijhouden.

#2

De verschillende en vele keuzes die je moet maken. Denk aan de hoeveelheid wimpers, wat voor soort krul je wilt en de lengte van de wimpers. Elke keuze geeft weer een andere look, dus houd daar rekening mee en denk goed na over wat je precies wil.

#3

Kies je voor lange extensions, dan heb je waarschijnlijk ook meer wimpers nodig en dat kost weer extra geld.

#4

Nadat je de wimperextensions heb laten zetten, mag je de komende twaalf uur niet zweten, huilen, zwemmen of je gezicht wassen. Op die manier droogt de lijm het beste op en voorkom je roodheid en irritaties. Plan dus goed in wanneer je de wimperextensions laat zetten.

#5

De extensions moet je onderhouden. Nadat je ze gezet heb, moet je om de paar weken terugkomen. De wimpers vallen ook wel eens uit en die moet je dan weer laten bijwerken. Afhankelijk van hoeveel nieuwe wimpers je elke keer nodig hebt, kost het je keer op keer weer geld om nieuwe te laten plaatsten.

#6

De wimperextensions maken alledaagse oogmake-up vrijwel overbodig. Door de extensions hoef je geen mascara meer te gebruiken, maar ze creëren ook een soort illusie van een eyeliner.

#7

Ben je wel van plan nog regelmatig oogschaduw of zelf eyeliner aan te brengen, dan kunnen de extensions behoorlijk in de weg zitten. De lange wimpers blokkeren af en toe je zicht om een mooie wing te kunnen zetten. Daarnaast is make-up eraf halen ook niet heel prettig en zorgt het ervoor dat de wimperextensions sneller kunnen uitvallen.

#8

Je moet je wimpers dagelijks 'kammen'. Door het slapen kunnen ze warrig worden en je wil natuurlijk niet met wimpers die alle kanten op staan voor de dag komen.

#9

Er is een kans dat de wimperextensions je ogen ernstig beschadigen. Ze kunnen zorgen voor rode en jeukende ogen wanneer je nieuwe wimpers heb laten plaatsen. Wanneer je merkt dat te hebben, kun je het beste teruggaan naar de salon waar je ze heb geplaatst. Het kan dan zowel een bacterie zijn of een allergische reactie. De extensions laten verwijderen, is de snelste oplossing om de jeuk te voorkomen.

#10

Wanneer je de wimperextensions verwijderd, lijken je eigen wimpers in eens een stuk korter. Het is dan weer even wennen om jezelf zonder de volle en lange wimpers te zien.

#11

Of wimperextensions permanente schade aanrichten weet eigenlijk niemand. Wel hebben sommige dokters het over Tractie Alopecia, waarbij natuurlijke wimpers uitvallen als gevolg van de extensions.

#12

Wimperextensions zijn net als tatoeages erg verslavend. Ondanks de kosten, ongemakken en risico's, blijf je maar terug keren naar de salon.
Bron: Harper's Bazaar Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook