Loiza Lamers praat voor het eerst over haar eetprobleem

"Het was alsof ik een masker opdeed en er zelf in ging geloven."

Lees ook

Loiza Lamers is na Holland's Next Top Model, zelfs zonder dat ze een contract tekende, lekker bezig met haar carrière. De 23-jarige schitterde dit seizoen in Expeditie Robinson, maar ook over haar modellencarrière heeft ze niks te klagen. Een geweldig leven, zou je denken. Maar dat is niet altijd zo geweest. "Ik heb hier nog nooit over gesproken"

Tia

En toch heeft de blondine de afgelopen tijd genoeg meegemaakt. Niet alleen kreeg ze vorig jaar een tia wat haar wereld even op zijn kop zette, ook had ze inmiddels een echte haat-liefde-verhouding met eten ontwikkeld. In MTV Sit Down praat Loiza voor het eerst over haar eetprobleem. Ondanks dat ze benadrukt dat er geen sprake was van boulimia of anorexia, noemt ze het ook zeker geen gezonde levensstijl.

Lees ook: Loiza Lamers over deelname Expeditie Robinson na herseninfarct

Een masker op

"Voor de tia was ik echt heel erg op dieet, het moest allemaal zo dun mogelijk. Het grappige is dat ik in die tijd heel gehaaid was en in interviews altijd dingen zei als 'het is een levensstijl' of 'het is gewoon hoe ik ben', gewoon omdat je niet dat beeld wil creëren dat je op dieet bent. Maar het was wel echt een dieet voor mij. Het was alsof ik een masker opdeed en er zelf in ging geloven. Maar het was gewoon zo streng. Mijn leven werd er niet vrolijker van."

Nadat een tia haar wereld op zijn kop zette, besloot ze het roer om te gooien en het dieet te skippen. "Op een gegeven moment besefte ik dat ik het niet meer leuk vond. Ik kon toen ook een tijdje niet gaan sporten en toen ben ik gaan genieten. En ja, toen ben ik ook wel iets van vijf kilo aangekomen. Was nog niet veel, maar dat was voor mij wel dat ik dacht: 'Oh, chill'."

Het hele interview met Loiza vind je hieronder.

Beeld: YouTube, ANP

Laatste nieuws

Zie ook