Abbey Hoes in tranen na kwetsende opmerking

Abbey wist niet wat ze hoorde!

Abbey Hoes (24) is een prachtige meid en kan qua looks veel hebben. Maar toen ze tijdens de JFK-awards afgelopen oktober een sexy, doorschijnende jurk droeg, kreeg ze daar opeens commentaar op. Aan Elsevier laat ze weten dat ze moest huilen na een seksistische opmerking in Voetbal Inside.

Kwaliteit

Tijdens het programma werd Abbey's outfitkeuze besproken. René van der Gijp zei toentertijd: "Die is geil. Dat is eigenlijk haar grootste kwaliteit, wat doet ze verder?". Dit schoot bij de jonge actrice in het verkeerde keelgat.

Lees ook: Abbey Hoes gehackt en gechanteerd op Instagram

Kwetsend

"Dat vond ik heel kwetsend en vrouwonvriendelijk", vertelt Abbey. Na het zien van het tv-fragment moest ze huilen. "Mensen misbruiken hun vrijheid van meningsuiting op zo’n negatieve manier. Ik heb gezegd dat ik voor gelijke rechten ben en tegen onnodig bloot in films, en dan vragen mensen waarom ik dit dan wél aandoe. Dus omdat ik dat zeg, mag ik mij niet sexy kleden? Ik vind dat een heel rare redenering. (…) Ik had al een heel bericht klaar met een felle reactie, maar dan denk ik, kill them with kindness. Want dat werkt beter. Bovendien denk ik niet dat mijn enige talent is dat ik een beetje geil kan doen." En zo is het maar net, Abbey!

Bron: Beau Monde Beeld: YouTube

Laatste nieuws