Je trouwe viervoeter verstaat blijkbaar dus alles wat je zegt

Aha!

Lees ook

Ook wel eens het gevoel gehad dat je hond jou precies begrijpt als je tegen hem/haar praat? Dan ben je helemaal niet gek, want het blijkt dat je huisdier veel meer verstaat dan dat je in eerste instantie zou denken.

MRI-scan

Volgens het onderzoek kunnen honden bepaalde woorden associëren met lof (zoals “braaf”), maar ze begrijpen nog net even wat meer dan dat.

Om de hersenactiviteit van honden te meten wordt magnetische beeldvorming gebruikt, door middel van een MRI. Terwijl de hondjes in de MRI scan lagen praatten de trainers in verschillende combinaties van woorden en intonatie, zowel lovende als neutrale. Zo werden de woorden "super" of "echter" met een hoge, vrolijke toon én met een neutrale toon gezegd.

Lees ook: Moet je hebben: een matching onesie voor jou en je hond

Kletsen

Onderzoeker Attilla Andics zegt dat honden je het beste snappen als zowel woorden en intonatie matchen. Ze kunnen begrijpen wat we zeggen en hoe we het zeggen, maar ze kunnen deze combinatie in hun hoofd ook maken voor een correcte interpretatie – en zo begrijpen wat woorden echt betekenen.

Vanaf nu kun je dus gezellig kletsen met je viervoeter, wetende dat hij je daadwerkelijk begrijpt. Nu maar afwachten wanneer naar voren komt dat honden ook gewoon kunnen praten.

Bron: Beau Monde Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook