Kijkers woedend over ‘valsspeler’ in Heel Holland Bakt

Ze vindt de reacties zelf onterecht

Kijkers van het programma Heel Holland Bakt zijn helemaal klaar met deelneemster Maroeksa. Volgens fans speelt zij vals omdat ze een kookboek heeft uitgebracht en een cateringbedrijf runt.

Valsspelen

Vorige week was er al wat ophef over de deelneemster, maar gisteren barstte Twitter weer opnieuw los. "Oneerlijke strijd" en "Als je een kookboek hebt geschreven ben je een expert en speel je gewoon vet vals", reageren kijkers. Omroep MAX begrijpt de ophef niet: "De redactie maakt onderscheid tussen bakken en koken, wat twee verschillende disciplines zijn", laten zij weten.

Lees ook: Ooit afgevraagd wat er gebeurt met het eten van programma's als Heel Holland Bakt?

Gelijke kansen

Maroeska omschrijft zichzelf als "absoluut een hobbykok" en ook zij snapt de boze reacties van mensen niet. "Ik vind de suggestie dat ik een voorsprong heb op andere kandidaten heel vervelend. Dat is niet zo, ik ben geen professional. Ik heb nog nooit aan een bakwedstrijd meegedaan."

Ondanks dat de 59-jarige vrouw natuurlijk wel ervaring heeft, geldt dat ook voor de anderen kandidaten. Robèrt van Beckhoven vertelt dat er ook deelnemers tussen zitten die ooit een bakkersopleiding gedaan hebben, dus de kansen zijn gelijk.

Bron: Shownieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws