Waarom mascara altijd onder je ogen zit

En zo voorkom je het!

Lees ook

Je kunt de allerduurste mascara uit het schap kopen, aan het einde van de dag zit-ie onder je ogen. Nu kun je natuurlijk de hele dag met wattenstaafjes in de weer gaan, maar er zijn gelukkig een aantal trucjes waarmee je dit kunt voorkomen.

1. Zorg dat je niet te veel crème onder je ogen gebruikt

Lees ook: Dit is de beste mascara van dit moment

Uiteraard moet je je gezicht hydrateren met een lekkere crème, maar probeer het onder de ogen ietwat te beperken. Het is namelijk het perfecte middel voor je mascara onder je ogen te gaan zitten, vooral wanneer je gezicht warm wordt en je wimpers in aanraking komen met je huid. Hetzelfde geldt overigens voor wanneer je creamy eyeshadow gebruikt. Zorg er in dat geval voor dat je er genoeg poeder eroverheen gooit.

2. Stop altijd een paar blotting sheets in je tas

Blotting sheets, wij kunnen inmiddels niet meer zonder. Vooral wanneer je gezicht van nature vettig is, is dit echt de holy grail die je altijd bij moet houden. Een beetje deppen en je gezicht is niet meer shiny. Wanneer je na het make-uppen, tijdens je plaspauzes op werk of om het uur in de club even wat blotting sheets rondom je oog dept, voorkom je die vervelende smudging vlekken mascara onder je ogen en ben je de hele dag good to go.

3. Gebruik altijd een primer voordat je make-up op je gezicht smeert

En dat betekent dus ook rondom je ogen. Door dit naast je gewone gezichtsprimer op te smeren, blijft alle make-up netjes op je gezicht zitten. En dat wil je!

Bron: Marie Claire US Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook