Waarom je nooit moet sporten met een kater

Het kan zelfs gevaarlijk zijn

Lees ook

Heb je een keer veel gedronken en wil je de volgende dag graag die calorieën er weer af sporten? Denk nog maar een keer goed na, want volgens experts is het absoluut niet verstandig om te gaan sporten met een kater. Het zou zelfs gevaarlijk zijn!

Te weinig vocht

Sportvoedingsexpert Stephanie Scheirlynck vertelt erover aan HLN. "Het is een mythe dat sporten helpt tegen een kater. Onder invloed van alcohol ontstaat een vochttekort in de hersenen, want alcohol is vochtafdrijvend. Je hersenen komen daardoor direct tegen je schedel aan te liggen, wat de typische katerhoofdpijn veroorzaakt. Door te sporten verlies je nóg meer vocht via je zweet, waardoor je kater alleen maar zal verergeren." Ai, en dat wil je er natuurlijk niet bij hebben.

Lees ook: Dit is naar verluidt de beste manier om cellulite te verminderen

Lekker luieren

"Alcohol wordt niet opgeslagen in een orgaan, maar dringt letterlijk overal door in het lichaam en beïnvloedt zo alle weefsels en organen. Het klopt dan ook niet dat atleten de alcohol sneller afbreken dan niet-sporters. Fysieke inspanning verandert helemaal niets aan het verwerkingsproces van alcohol. Na een nachtje feesten kun je dus maar beter je sportsessie overslaan en veel water drinken." Zo, lekker uitkateren dan maar?

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook