Jim Bakkum blikt terug op zijn Idols-avontuur

Wat een schatje was het toen!

Lees ook

Jim Bakkum blikt terug op een bijzondere tijd: zijn Idols-avontuur. De zanger deelt een filmpje uit 2002, waarin de toen vijftienjarige Jim tijdens de show Jessie van Joshua Kadison zong. "Het lijkt gisteren, maar ook een ander leven."

In de smaak

"Ik heb nog steeds geen idee waarom ik dit liedje koos, kende het van de radio en had er weinig mee", zo schrijft Jim bij het filmpje. Het bleek een goede keuze te zijn, want hij viel bij de jury in de smaak. "Het was daarna het meest aangevraagde liedje bij alles wat ik deed, kon het niet meer aanhoren op een gegeven moment."

Lees ook: Zien: Oud Idols-finalist blaast jury omver in 'The Voice of Holland'

Throwback

"Wat is tv eigenlijk veranderd hè? Dit was enkel een pianist en een zanger, meer niet." Jim vertelt dat hij toentertijd totaal niet wist wat hij met zijn armen moest doen, van de regie aanwijzingen kreeg hij te horen dat hij veel in de camera moest kijken ('dan pak je de mensen thuis in') en dat hij het nog steeds lastig vindt om zijn optredens van toen terug te kijken en luisteren. "Ach, wat houd ik toch van een goede throwback", sluit de zanger zijn verhaal af. Eerlijk is eerlijk: wat was Jim een schatje!

Bron: Beau Monde Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook