Zó slecht is een avondje stappen voor je huid

Ai...

Lees ook

Heb jij dit weekend weer tot in de vroege uurtjes gefeest? Dan hebben we niet al te best nieuws! Een avondje stappen blijkt namelijk véél slechter voor je huid dan je dacht…

Ai!

Volgens dermatoloog Harold Lancer kan het tot wel 30 dagen duren voor je huid zich weer helemaal hersteld heeft van een avondje uit. "Het duurt 2 tot 4 weken voor je huid weer normaliseert. Op een avondje uitgaan worden je hormonen in de war gebracht. Denk bijvoorbeeld aan een pizzafeestje: veel zout, zuivel, koolhydraten en alcohol. Het duurt tot 30 dagen voor je huid op een natuurlijke manier weer kalmeert."

Alcohol onttrekt namelijk het vocht in de huid. De dermatoloog, die onder andere bekende klanten heeft als Kim Kardashian en Victoria Beckham, zegt dan ook: "Een glas wijn kan geen kwaad. Drie glazen wijn wel." Hij raadt aan om bij elk glas alcohol een glas water te drinken en je lichaam zo te hydrateren.

Lees ook: Overgeven na het drinken helpt helemaal niets

Nog een echte no go

En ook na het avondje stappen maken we het nog een stuk erger. Zo is de kans groot dat jij de volgende ochtend een vet ontbijtje naar binnen hebt gewerkt in de hoop dat je kater sneller weg is. Volgens Harold moet je juist voedingsmiddelen consumeren die vochtrijk zijn en daarnaast veel drinken. En dat geldt niet alleen voor de dagen na het feesten. "Je kan allerlei dure behandelingen op je gezicht smeren, maar als je lichaam en eetpatroon uit balans zijn, zal je niet de resultaten zien die je wil."

Bron: HLN, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook