Yolanthe Sneijder deelt afschuwelijke verhalen bij ‘Pauw’

Verschrikkelijk...

Lees ook

Een tijdje terug bezocht Yolanthe Sneijder-Cabau Nepal om de gedwongen seksindustrie tegen te gaan. Gisteravond zat ze bij Pauw aan tafel en vertelde ze de emotionele verhalen over de dingen die ze daar zag.

Free a Girl

Al een aantal jaar zet de brunette zich in voor haar stichting Free a Girl. Hiermee wil ze jonge meisjes bevrijden uit de gedwongen prostitutie en dat is ook hard nodig. Samen met haar zoontje Xess Xava ging ze op pad door het land en ook hij kreeg de schokkende gebeurtenissen mee.

Lees ook: Yolanthe reageert op ophef rondom naaktfoto

Heftige gebeurtenissen

Aan tafel vertelt ze over haar reis met Xess Xava en dat het veel invloed had op haar en haar zoontje. "Wat hij heel bewust heeft meegekregen, is dat er heel veel kindjes zijn zonder papa’s en mama’s."

In de heftige beelden van Yolanthe's documentaire, die worden uitgezonden in de aflevering, praat Yolanthe met een jonge vrouw die door Free a Girl is gered. Voor een jong meisje is zulke heftige dingen meemaken niet niks en ze krijgen daarom na hun bevrijding psychische ondersteuning. "Soms krijgen ze wel twee jaar hulp, zodat ze weer een beetje mens worden", vertelt Yolanthe.

Ook vertelde de presentatrice een verschrikkelijk verhaal over een 7-jarig meisje met een kapotte baarmoeder omdat ze vaak door zo'n 30 mannen op een dag verkracht werd.

Je kunt in het fragment hieronder Yolanthes verhaal horen en HIER kan je de documentaire bekijken.

Bron: LindaNieuws Beeld: ANP, Pauw

Laatste nieuws

Zie ook