Roxeanne Hazes schrijft krachtig statement voor internethaters

You go, girl!

Lees ook

Roxeanne Hazes heeft in haar leven genoeg meegemaakt en regelmatig voor hete vuren gestaan. Toch heeft ook zij zo haar grenzen. Toen ze gisteren na haar deelname aan de Slimste Mens op social media te kakken werd gezet, besloot ze een uitgebreid statement op haar eigen Instagram te plaatsen.

Stortvloed aan haat

"Dear haters, I have so much more for you to be mad at. Just be patient", luidt de foto die ze een uur geleden op Instagram plaatste. Roxeanne is er duidelijk helemaal klaar mee dat ze voor de zoveelste keer een online stortvloed aan haat over zich heen krijgt.

Lees ook: Roxeanne Hazes openhartig over moeilijke tijden

"Verstopt achter je toetsenbord. Oh, wat ben je stoer! In het echte leven zijn je sociale kunsten waarschijnlijk verrassend slecht, maar wat maakt het uit? Je hebt een mening online. Al je 30 volgers weten nu hoe diep je haat zit. Terwijl je op de bank hangt, ene hand in je broek, de andere heeft een telefoontje vast, boor je iemand volledig de grond in. Omdat je waarschijnlijk geen gespreksstof meer hebt met je partner en het leven inmiddels voelt als iets dat je moet doorstaan in plaats van het te willen vieren", begint ze haar uitgebreide post.

Het moge duidelijk zijn: Roxeanne deelt zo op de valreep nog even wat rake (en verdiende) klappen uit. You go girl! Haar hele post lees je hieronder.

Verstopt achter je toetsenbord. Oh, wat ben je stoer! In het echte leven zijn je sociale kunsten waarschijnlijk verrassend slecht, maar wat maakt het uit? Je hebt een mening online. Al je 30 volgers weten nu hoe diep je haat zit. Terwijl je op de bank hangt, ene hand in je broek, de andere heeft een telefoontje vast, boor je iemand volledig de grond in. Omdat je waarschijnlijk geen gespreksstof meer hebt met je partner en het leven inmiddels voelt als iets dat je moet doorstaan in plaats van het te willen vieren. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarin online haat zaaien door anonieme mensen blijkbaar als ‘normaal’ wordt gezien. We zijn erin geslaagd om ons geluk te halen uit het neerhalen van anderen. Applausje voor dat! Toch zie ik het nog steeds als iets wat zeer en zeer triest is. Wat moet het een eenzaam bestaan zijn, wanneer je online galspuwen als dagtaak hebt. Waar haal je de tijd en energie vandaan? Wat ik nog triester vind is dat er net zo’n doodongelukkig persoon achter het toetsenbord zit op het kantoor van (waarvan ik dacht) professionele media als shownieuws en telegraaf door de desbetreffende online haat te bundelen en voor te schotelen aan hun lezers en kijkers. Waar gaat het heen met deze wereld? Ik ben extra blij met alle lieve reacties en DM’s. Dankjewel daarvoor! En ik ben nog steeds hartstikke trots op mijn deelname aan De Slimste Mens. Lang tweede gestaan en uiteindelijk verloren van twee sterke kandidaten die we misschien nog wel terug gaan zien in de finaleweek. Haat zal ik nooit accepteren en ik zal me nooit inhouden voor iets dat ik leuk vind, doch risicovol is. Wat zal het toch fijn zijn als we in 2019 iets liever voor elkaar kunnen zijn, mensen. ❤️

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op

Beeld: Instagram, ANP

Laatste nieuws

Zie ook