Grazia’s weekendtips

Nog niks gepland dit weekend?

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 december 2018.

Dans tot de vroege uurtjes tijdens Valhalla Festival

Aankomend weekend vindt het spectaculaire Valhalla Festival plaats. Anders dan voorgaande edities, wordt er naast house-, techno- en beigroom muziek ook hip-hop/ubran aan toegevoegd. Artiesten die op het podium zullen staan tijdens het festival zijn: Oliver Heldens, Colin Benders, Lil’ Kleine, Broederliefde en Kriss Kross Amsterdam. Trek je mooiste circus outfit aan en ga los tijdens één van de grootste indoor festivals van Nederland. Wil je nog last minute tickets bemachtigen? Dat kan HIER.

Waar: RAI Amsterdam
Wanneer: 22 december

Versier een kerstboom bij Bagels & Beans

Bagels & Beans doet elk jaar een kerstactie voor een goed doel. Dit jaar zamelen ze geld in voor Stichting Muziekids. Zij zorgen ervoor dat kinderen tijdens hun verblijf in een ziekenhuis muziek kunnen beleven, luisteren en spelen. Muziek doet namelijk wonderen en kan ervoor zorgen dat je even alles om je heen vergeet. Van zaterdag 15 december tot woensdag 2 januari staan er speciale kerstboompjes op elke tafel. Daarbij ligt een stickervel met informatie en stickers in de vorm van een kerstbal. Op die sticker kun je geld plakken en daarmee de boom versieren. Al het opgehaalde geld wordt gedoneerd aan Stichting Muziekids.

Waar: Bagels & Beans café
Wanneer: Van zaterdag 15 december tot woensdag 2 januari

Bewonder de Kerstparade in Amstelveen

Aanstaande zaterdag vindt om 17:00 de 12e editie van de SBS6 Kerstparade plaats. In hartje Amstelveen wordt het kerstfestijn geopend. De route van twee kilometer wordt tot een kerstsprookje omgetoverd en je zult levende speelgoedacts, een grote kersttrein, dansende elfjes en een hoop optredens zien. Mocht je zaterdag nog een vrije middag hebben, is een tripje naar Amstelveen een must.

Waar: Stadshart Amstelveen
Wanneer: Zaterdag 22 december vanaf 17:00

Potje ijshocky op 85 meter hoogte

Ben jij dol op schaatsen, maar wil je ook wel eens iets anders proberen dan alleen rondjes schaatsen? Op het dak van Floor17 kun jij de strijd aan gaan tijdens een potje ijshockey of curling. Na een spannende wedstrijd gespeeld te hebben kun je heerlijk bijkomen met een kop warme chocolademelk of een gluhwein. Met een mooi uitzicht over Amsterdam kun je deze baan ook afhuren voor een bedrijfsuitje of verjaarsfeest. Het Rooftop Terrace is tot en met 3 februari geopend.

Waar: Floor17 Amsterdam
Wanneer: Zeven dagen in de week geopend tot en met 3 februari

Ga los tijdens het Festival Stille Nacht

Op 23 december vindt het Festival Stille Nacht plaats. Een indoor winter festival waar veertien binnen- en buitenlandse artiesten zullen optreden. Het is de vijfde editie van het Rotterdamse americana, indiepop, folk en electronica festival. Onder anderen Bent van Looy, The Dunwells, Saarloos en The Visuals treden op. Klik HIER voor de laatste tickets.

Waar: Maassilo Rotterdam
Wanneer: 23 december

Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook