Zó kom je binnen no time van je kater af

Life saver!

Lees ook

Happy New Year! Hebben de wijn, cocktails, champagne en andere alcoholische versnaperingen weer rijkelijk gevloeid op oudejaarsavond? En heb je daardoor iets te diep in het glaasje gekeken? No worries! Met deze 6 wondermiddeltjes kom je de eerste dag van het nieuwe jaar toch nog fris en fruitig door.

1. Boerenkool

Boerenkool zit vol vitamines, bevat weinig calorieën en ontzettend veel vezels. Door die formule kan het je lichaam verzachten van de extreme hoofdpijn, misselijkheid en al het andere narigheid dat bij een kater komt kijken.

2. Amandelen

Amandelen zitten boordevol vitamine E, dat op z’n beurt weer helpt om de cellen die beschadigd zijn na een stapavondje weer te herstellen.

3. Perensap

Perensap to the rescue! Alleen al zo’n 200 ml zou helpen om je katersymptomen te voorkomen. Perensap verlaagt namelijk het dranklevel in je bloed, en daardoor heb je minder kans op een kater. Drink dus vooral een beetje perensap tussen je glazen champagne door.

Lees ook: Aha! Katers worden écht erger naarmate je ouder wordt

4. Bananenmilkshake

Niet alleen lekker, maar ook nog een boost voor je lichaam! Bananenmilkshake zou je namelijk van de nodige energie voorzien na een lange nacht, dankzij de vitamine B die erin zit. Ook heeft het een kalmerend effect op de maag.

5. Geroosterd brood met pindakaas

Een geroosterd broodje met pindakaas zou de magische combinatie zijn. Tenminste, volgens Afrikanen. Ook ideaal voor de dames die geen keukenprinses zijn, want deze snack is zo in elkaar geflanst.

6. Cola

Om alcohol in je lichaam af te breken, heeft je lever suikers nodig. En wat is er dan beter dan cola? Behalve een dosis suiker zit er ook cafeïne in, waardoor je weer helder gaat denken.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook