De populairste babynamen voor 2019

Mommy's and daddy's to be opgelet!

Lees ook

Voor mommy's en daddy's to be is het een van de leukste maar ook lastigste dingen: een naam uitkiezen voor de toekomstige baby. Elk jaar wordt er weer een lijst voorspeld met namen die populair gaan worden. BabyCentre heeft ook een lijst opgesteld met een aantal opvallende trends onder babynamen. Benieuwd welke dat zijn en welke namen je kan gaan verwachten?

1. Cartoonnamen

Vrijwel iedereen is dol op cartoons en je kan er zowat niet omheen. Vooral ouders die al een kind of meerderen hebben, zullen inspiratie halen uit stripfiguren. Niet gek wanneer je dagelijks cartoons voorbij ziet komen en je elke avond weer dat ene verhaaltje voorleest.

1. Beatrix (uit Beatrix Potter)

2. Jemima (uit Puddleduck)

3. Chase (uit Paw Patrol)

4. Roly (uit Hey Duggee)

5. Elsa (uit Frozen)

2. Namen uit films en series

Niet alleen stripfiguren zijn een inspiratiebron voor ouders, ook personages uit Neflix films en series zullen in 2019 vaak voorkomen. Met het enorme aanbod op Netflix, is er natuurlijk onwijs veel keuze aan namen. Gegarandeerd dat er een leuke tussen zit.

1. Aria (van Game of Thrones)

2. Julia (van Bodyguard)

3. David (van Bodyguard)

4. Eve (van Killing Eve)

Lees ook: Moeder geeft dochter naam, leest 'm na 2 jaar pas achterstevoren…

3. Vintage namen

Alles uit de vorige eeuw maakt een comeback. In de modeindustrie zien we kleding en accessoires terug komen uit de jaren '70, '80 en '90 en nu gaan ook de namen uit die tijd een kijkje nemen in het moderne tijdperk. Vooral 'vintage' namen uit de jaren '70 verwacht BabyCentre te zullen horen.

1. Brian

2. Patricia

3. Cliff

4. Christine

5. Olivia

4. Steden

De drive om de wereld over te reizen neemt bij steeds meer millennials toe en kinderen vernoemen naar steden wordt daarom ook een trend. Toekomstige ouders hechten waarde aan plaatsen waar zij geweest zijn en vernoemen graag hun kindje naar die fantastische plek.

1. Cairo

2. Dallas

3. Israel

4. India

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook