Zo geef je je lichaam een snelle detox

Tijd om de knop om te zetten.

Lees ook

Na alle wijn, kerstdiners en wilde feesten zijn we een tikje moe (een paar kilo zwaarder) en toe aan een detoxdagje. Met deze simpele tips ben jij binnen 24 uur weer fris en fruitig.

Grondige detox

Het is jammer, maar junkfood en alcohol zijn helaas erg slecht voor je stofwisseling. Volgens erkend diëtiste Sarah Asay kan een verstoorde stofwisseling leiden tot gewichtstoename, verhoogde bloeddruk en cholesterol, minder energie, een hongergevoel en problemen met slapen. Oei…

Gelukkig niets wat een grondige detox niet kan voorkomen. Dit zijn de beste manieren om bovenstaande symptomen te verminderen en je energieker en gezonder te voelen.

Lees ook: Deze 5 goede voornemens kun je wél volhouden

1. Gun jezelf 10 uur slaap

De eerste tip is misschien voor de hand liggend, maar wel een van de meest effectieve manieren om je lichaam te herstellen: ga vroeg naar bed en trakteer jezelf op een goede nachtrust. Slaap is gekoppeld aan gewichtsverlies en verlaging van je cortisol-level en stress. Zorgt voor een koele omgevingstemperatuur en gun jezelf tien uur slaap.

2. Drink water vóór het slapen

Dat water drinken wonderen doet voor je lichaam, wisten we al. Maar het is pas echt effectief als je het net vóór en na het slapen drinkt. Terwijl je lichaam slaapt, zit je namelijk lange tijd zonder hydratatie.

3. Neem even een pauze om te stretchen

Neem elk uur een pauze om te stretchen en even te bewegen, al is het maar vijf minuten. Dit zal vermoeidheid verminderen, je bloedsomloop bevorderen en je hartslag verhogen, waardoor je calorieën verbrandt.

4. Maak thee met een van deze ingrediënten

Ingrediënten als citroen, gember, pepermunt, kokos en cayennepoeder stimuleren de spijsvertering. Stop één van deze ingrediënten in je thee voor de ultieme detox.

5. Honger jezelf niet uit

Voel je de impuls om na het eten van ongezonde dingen of een avondje drinken alleen nog maar groen sap en water te drinken? Volgens Sarah Asay zijn dit soort gedachten puur een vorm van zelfbedrog. De diëtiste zegt dat je alles mag eten wat je wil, zolang je je bewust bent van je keuzes en niet te veel eet. Echt waar, ook na een paar stukken chocola werkt die detox nog.

Bron: Marie Claire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook