Peter R. de Vries lekt geheime biecht Willem Holleeder

Dit ziet er niet goed uit voor de topcrimineel.

Lees ook

Een dag nadat de serie Judas op Videoland verscheen, is ook de fatale biecht van Willem Holleeder uitgelekt.

Zes liquidaties

Peter R. de Vries had het materiaal al jaren in handen, maar besloot het nu te overhandigen aan justitie. En dat betekent slecht nieuws voor de topcrimineel. Hoewel hij altijd heeft volgehouden niets te weten van de zes liquidaties die hem ten laste worden gelegd, wordt met de opgenomen tapes bewezen dat dit wel degelijk het geval is.

Lees ook: Peter R. de Vries boos weggelopen bij verhoor Holleeder

Afspraak

Holleeder liet de misdaadverslaggever destijds beloven de tapes pas naar buiten te brengen als hij op een onnatuurlijke dood om het leven zou komen. Peter R. de Vries hield zich alle jaren aan de afspraak, maar besloot mede door doodsbedreigingen van de deal af te zien. "Ik had de tape jaren niet meer gehoord en was eigenlijk vergeten wat Holleeder precies had gezegd. Maar toen ik het terug hoorde besefte ik weer hoe belastend dit eigenlijk is. Zijn verhaal van toen bevestigt exact wat zijn zussen de afgelopen jaren verklaarden.”

De uitgelekte tapes kunnen voor Willem flink wat roet in het eten gooien, aangezien het de verdenkingen hiermee alleen maar meer onderbouwt. To be continued!

Bron: Telegraaf Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook