Eerste aflevering ‘Je Zal Het Maar Hebben’ gesprek van de dag

Kijkers zijn diep onder de indruk

Lees ook

Gisteravond ging het programma Je Zal Het Maar Hebben weer van start. Kijkers waren diep onder de indruk van het verhaal van Esmee die een groot gezwel in haar gezicht heeft.

Zeldzame aandoening

De 14-jarige Esmee heeft al sinds haar geboorte de zeldzame aandoening Arterio Veneuze Malformatie, afgekort AVM. Eerst dachten de artsen en haar ouders dat het een aardbeienvlek was, maak het bleef groeien. Er ontstaat een grote druk in het gezicht van Esmee door het ontbreken van haarvaten en dat veroorzaakt spataders.

"Esmee is een 14-jarig meisje dat mij het meeste heeft geraakt. Dit omdat ze zo normaal mogelijk probeert te leven met een 'abnormaal' gezicht. Ondertussen doet ze vrolijk aan paardrijden en chillt ze veel met haar vriendinnen, dus aan plezier geen gebrek. Daar kunnen wij allemaal veel van leren", laat presentator Jurre Geluk weten aan RTL Boulvard.

Lees ook: Vrouw leeft in afgelegen hutje door bizarre allergie

Normaal meisje

Ondanks het 'aparte' gezicht van Esmee, gaat ze er goed mee om. "Ik wil dat mensen ervan weten. Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje dat de meeste dingen gewoon hetzelfde doet." Ze gaat verder ook gewoon naar school, rijdt paard en spreekt af met vriendinnen. Wel moet haar moeder altijd dicht in de buurt zijn, want het stoten van haar gezicht kan voor een bloeding zorgen.

Bang voor reacties

Haar moeder vond het eerst geen goed idee dat Esmee mee wilde doen aan het programma. "Je probeert je kind buiten sociale media te houden. Dan krijg je het 'delen'. Dat wil ik gewoon niet. Op tv is al een hele stap." Kijkers van het programma zijn onder de indruk van Esmee's verhaal en hebben veel respect voor haar. Je kunt HIER de aflevering van gisteren bekijken.

Bron: RTL Boulevard Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook