Jessie Jazz Vuijk: 'Ik kreeg te horen dat ik te dik was'

'Wijn en sigaretten maken me helemaal niet gelukkig'
Jessie Jazz Vuijk: 'Ik kreeg te horen dat ik te dik was'

Haar agenda puilt uit van de feestjes en events. Hoe blijf je dan fit en happy? Wij spraken Jessie Jazz Vuijk. Boksen geeft haar het beste gevoel dat ze ooit kreeg.

Voldoening

"Boksen geeft me voldoening. Vooral doordat ik zo met mijn lichaam bezig ben en continu over mijn grenzen ga. Dat geeft een kick. Ik ben er achter dat een vast ritme en een gezonde levensstijl me goed bevallen. Het geeft me rust", vertelt ze.

"Ik weet elke dag wat er op de planning staat en sta minder open voor onverwachte avondjes uit. Eén keer per week een feestje is leuk, maar vijf keer per week is niet nodig. Die wijn en sigaretten maken me helemaal niet gelukkig. Ik voel me op deze manier fitter en heb het idee dat ik meer aankan."

Lees ook: Jessie Jazz bevestigt relatie met Kaj Gorgels

Geen borsten

"Door al dat sporten heb ik geen borsten meer over. Toch jammer, aangezien ik altijd een flinke boezem had. Maar ik kan me er niet druk om maken. Mijn lijf is gezond, dat vind ik belangrijker", aldus Jessie over haar veranderende lichaam door haar pittige trainingsschema.

"Gelukkig ben ik nooit vatbaar geweest voor de bizarre maten die je als model moet hebben. Zo kreeg ik jaren geleden van een opdrachtgever te horen dat ik dik was omdat ik ergens niet in paste. ‘Ik kan mijn rib er toch niet afzagen’, riep ik. Ik was zestien. Dankzij mijn moeder heb ik geleerd om van mezelf te houden. Ik ging er dan ook niet minder door eten. Nu word ik gelukkig niet meer als model voor een merk geboekt, maar gewoon als Jessie. Er is dus niemand meer die mij om taillemaat 63 vraagt. Gelukkig maar, want ik vind het sowieso naar om dat van een jonge vrouw te vragen. Daar kan ik echt boos om worden. Ook omdat ik zo veel modellen om me heen heb gezien die de druk niet aankonden. Dat ik nu mezelf mag zijn, maakt mijn werk nog leuker."

Lees ook: Tim Douwsma openhartig over breuk met Jessie Jazz

Tekst: Kim Buitenhuis, fotografie: Martijn Senders

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f75cf52b27f4', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });