Experts onthullen: zo krijg je de goedkoopste vluchten in 2019

Met deze tips bespaar jij een hoop geld dit jaar.

Tijdens deze grauwe en koude maanden zit je met je hoofd al lekker in de zomer en kun je waarschijnlijk niet wachten om op vakantie te gaan. Het liefst pak je nu het eerste vliegtuig naar een warme bestemming, maar maken de vliegticketprijzen je net zo depri als het weer? Met deze tips van reisexperts scoor jij dit jaar je ticket voor een prikkie.

1. Trackers instellen

Het gaat allemaal om timing volgens Jack Sheldon. "Maak niet de fout om online blindelings zes maanden van tevoren een ticket te boeken. Luchtvaarttarieven kunnen dagelijks maar liefst 50% schommelen en zullen zelden heel lang op hun laagst blijven." Via Google Flights kun je trackers instellen op de datum waarop je wil vertrekken. Telkens wanneer de prijs verandert, krijg je daar een melding van en zo betaal jij gegarandeerd niet de volle prijs.

2. Kies de juiste dag

Uit een onderzoek van Expedia en Airlines Reporting Corporation blijkt dat er goede dagen zijn om vluchten te boeken en goede dagen zijn om op vakantie te gaan. Zo laten zij weten dat je een vlucht het beste kunt boeken op een zondag en je vakantie laten beginnen op een zaterdag. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat in mei de prijzen gemiddeld het laagste zijn.

Lees ook: Low-budget op reis? Zo verblijf je overal gratis

3. Verschillende maatschappijen

Voordat je een vlucht boekt, is het belangrijk om naar verschillende maatschappijen te kijken. Vlieg je op de heenreis met de ene luchtvaarmaatschappij, dan kan de terugreis bij een andere luchtvaartmaatschappij stukken goedkoper zijn. Dat standaard retourtje kan je dus eigenlijk veel meer kosten.

4. Boeken via een reisorganisatie

Via internet vind je binnen no-time een vlucht, maar overweeg ook eens om via een reisorganisatie een vakantie te boeken. Zij stellen een pakket samen wat vaak voordeliger is dan je reis zelf uit te stippelen. Een reisorganisatie regelt vaak ook het vervoer naar je accommodatie en mochten er klachten zijn, kun je bij hun terecht en regelen zij een oplossing. Scheelt je een hoop stress.

5. Tussenstops

Donna Jeavons raadt je aan niet in één keer direct naar je bestemming te vliegen. Voornamelijk bij verre vluchten is een tussenstop maken helemaal geen slecht idee. Met een beetje onderzoek is je vlucht vanaf je tussenstop naar je bestemming ook nog eens goedkoper dan één lange vlucht.

"Waarom niet de lange wachttijd op de luchthaven vermijden en het beste maken van een tussenstop met een mini-stedentrip? Ik stopte vorig jaar in China op weg naar de Filipijnen, en als je minder dan 72 uur in China bent, heb je geen visum nodig. Als je van plan bent om naar de VS te reizen, zijn er stopovervluchten in IJsland, of het Midden-Oosten op weg naar Australië of Nieuw Zeeland."

6. Vooruit plannen

Hoewel je het liefst meteen een vlucht voor volgende week boekt, is het volgens Expedia beter om meer dan 30 dagen van te voren te boeken. Last minute prijzen willen nog eens verhoogd worden waanneer de vertrekdatum bekend is. Boek je minimaal een maand van te voren, dan is de kans groot dat je nog een leuke aanbieding kunt vinden of een lagere prijs kunt bemachtigen.

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: iStock

Laatste nieuws