Grazia voorspelt: dé fashion & beauty trends van 2019

Dit wordt hot & happening

Lees ook

Wat gaat onze wereld dit jaar verrijken en welke trends inspireren ons in 2019? Grazia voorspelt.

HET KAPSEL
Na de #messyhairdontcare-trend, zien we steeds meer #glasshair voorbij komen op Instagram. Dat glas moet je niet letterlijk nemen, want het gaat om kapsels – meestal halflang en ultraglanzend – die zó strak geknipt zijn, dat je je er bijna aan zou snijden. Halflange kapsels doen het sowieso goed dit jaar. De pony is bij dit kapsel nagenoeg verdwenen, maar een sprieterige lange pony kan weer wel. Deze trend is heel geschikt voor als je je lange lokken wilt inruilen voor een ander kapsel, maar niet de stap naar kort haar durft te maken. Heb je daar wel zin in, dan kun je gaan voor een heel korte pixie.

DE KLEDING
Ruiten, stippen, bloemetjes of etnische prints – dit jaar wordt het jaar van de prints en mixen en matchen mag. Vooral klassieke ruiten als de tartan en pied-de-poule maken een comeback dit jaar. Ook gaan we massaal terug naar de jaren tachtig, waarin gepofte schouders (dan lijkt je taille slanker!), veel volume, rijke stoffen en theatrale statement- oorbellen de norm waren. Verder in het straatbeeld: de COS-look met veel laagjes en wijdvallende tops en broeken.

DE SCHOEN
Tijdens New York Fashion Week zagen we maar liefst zes catwalkshows waarin de modellen Teva-slippers aan hun voeten hadden. Vroeger werden deze slippers nog weleens oneerbiedig ‘Jezus- sandalen’ genoemd, maar momenteel passen ze perfect in de yoga-kombucha-new- age-trend. Sokken en nylon kousen zijn toegestaan.

DE MAKE-UP
Wat lippenstift betreft: fuchsia is het nieuwe rood. Sowieso gaan we veel candy-achtige kleuren op de lippen zien, het liefst een beetje vervaagd zoals bij Givenchy en Chanel. Ook kun je spelen met verschillende kleuren op je lippen, bijvoorbeeld fuchsia op je bovenlip en rood op je onderlip. Mocht je liever de aandacht vestigen op je ogen, maak er dan een rommelige smokey eye van. En de huid? Die gaan we niet meer shapen, maar houden we fris en glowy, geïnspireerd op de modellen die we zagen bij Stella McCartney, Isabel Marant en Balmain – alsof ze net een facial hadden gehad.

Ook benieuwd naar de food trends, entertainment trends en lifestyle trends? Je leest het allemaal in de Grazia die nu in de winkel ligt.

Tekst: Malu Kirschbaum , Beeld: BSR Agency, Getty Images, Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook