Waarom je het gevoel hebt dat je niet fotogeniek bent

Zo zit het dus.

Lees ook

Je hebt weleens van die dagen dat je haar goed zit, make-up goed zit en je de perfecte outfit draagt. Je kijkt in de spiegel en denkt: 'Ik heb een goeie dag', maakt vervolgens een selfie en het ziet er verschrikkelijk uit. Don't worry! Je bent niet de enige.

Onderzoek

Vaak vinden we onszelf er in de spiegel stukken beter uitzien dan op de foto. Eigenlijk best raar, want je ziet er gewoon hetzelfde uit en er verandert in wezen niets aan je uiterlijk. Uit onderzoek blijkt dat je gemiddeld zo'n acht keer per dag in de spiegel kijkt. Je ziet jezelf dus altijd in spiegelbeeld en daardoor ben je gewend aan die reflectie. Het is dus niet helemaal echt wat we in de spiegel zien.

Lees ook: Dit was de populairste Instagram post van 2018

Even wennen

Amerikaanse mediapsycholoog Pamela Rutledge vertelt aan tijdschrift The Atlantic dat je gewoon moet wennen aan jezelf op de foto, omdat je jezelf dan ineens niet meer in spiegelbeeld ziet. 'Looking at yourself in the mirror becomes a firm impression. You have that familiarity. Familiarity breeds liking. You’ve established a preference for that look of your face' aldus Rutledge. Dit alles wordt ook wel het mere-exposure effect genoemd, wat betekent dat je automatisch voorkeur geeft aan iets wat je vaak ziet.

Bron: Beau Monde Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook