Dit zijn de 3 meest voorkomende leugens bij online daten

Aha!

Hoop je de liefde van je leven tegen te komen via Tinder, Happn of Bumble? Good for you, maar let wel op dat je niet van een koude kermis thuiskomt.

Leugens

Het blijkt dat internetdaters niet vies zijn van een leugentje om eigen bestwil, om zo hun online profiel in een beter daglicht te zetten. The Big Lies People Tell In Online Dating onthult welke leugens het meest worden verteld in de online wereld.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 10 procent van de online gegevens niet accuraat zijn, maar er worden over drie dingen het meest gelogen op datingprofielen, namelijk lengte, inkomen en uiterlijk. Zo wordt veelal gezegd dat iemand een paar kilootjes lichter is, een hoger salaris heeft en bovendien worden vaak ook veel oude(re) foto’s gedeeld.

Catfish

De meeste mensen gebruiken bij bijvoorbeeld het plaatsen van een profielfoto de mooiste foto die ze van zichzelf hebben. Deze zijn vaak niet recent meer en geven daardoor een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Uit het artikel blijkt ook dat hoe ouder de eigenaar van het profiel is, de kans beduidend groter is dat de foto bij het profiel al van een paar jaar geleden is. Je zult overigens nooit precies weten om welke reden iemand ervoor kiest om jouw foto niet naar rechts te swipen.

Bron: Marie Claire Beeld: BSR

Laatste nieuws