Man Amanda Balk reageert op arrestatie

"Mensen om me heen zijn de dupe van mijn stommiteiten"

Lees ook

De man van Amanda Balk, Stavros T., heeft maandag deels bekend dat hij betrokken was bij wietkwekerijen in drie verschillende villa's in Wassenaar. Er is nu genoeg bewijs om hem nog langer vast te houden.

Wietplanten

Vorig jaar vond de politie zo'n 4200 wietplanten in de woningen. Het meerdaagse onderzoek waarin de hennepkwekerijen werden gevonden, liep in de maanden september en oktober. Stavros werd destijds meteen aangehouden. Hij heeft nu deels bekend, maar zijn advocaat zet alles op alles om hem vrij te krijgen. Zo laat hij weten dat de huurcontracten op Stavros' naam stonden, maar dat hij niets wist van de wietkwekerijen, zo meldt het AD.

Lees ook: Amanda Balk's echtgenoot achter slot en grendel

Aanwezigheid

Volgens de advocaat is Stavros als hulpje gebruikt en is hij meegetrokken door de andere verdachte, die ondertussen ook is opgepakt. Het Openbaar Ministerie denkt er echter anders over. Volgens hen was Stavros regelmatig aanwezig in de villa's en werd de post daar op zijn naam bezorgd.

In de rechtbank liet Amanda's man weten het echt verschrikkelijk te vinden voor iedereen. "Verschrikkelijk dat ik hier zit en verschrikkelijk van de schade die ik heb aangericht. Mensen om me heen zijn de dupe van mijn stommiteiten. Zij wisten nergens van." Dat het niet om zomaar iets gaat is wel duidelijk. Amanda loopt namelijk bij een psychiater en Stavros' dochter durft niet meer naar school en slaapt slecht.

Vasthouden

Advocaat Gerard Spong laat weten dat Stavros nu probeert te redden wat er te redden valt, aangezien de kans bestaat dat er een scheiding aankomt tussen het stel. "Hij heeft zijn echtgenote in het ootje genomen. Ze had een heel ander toekomstbeeld voor ogen. Hij begrijpt dat ze daarin teleurgesteld is." De rechtbank heeft maandag beoordeeld dat er genoeg bewijs is om Stavros T. langer vast te houden. Wat de gevolgen hiervan zijn is nog niet bekend.

Bron: Beau Monde Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook