Linda de Mol verlaat RTL en legt gelijk uit waarom

Dit is de zoveelste tegenslag voor RTL.

Lees ook

The word is out: Linda de Mol vertrekt naar Talpa Network!

Transfer

Net als haar collega's Gordon, Wendy van Dijk en neefje Johnny de Mol, verlaat de tv-presentatrice nu ook na ruim elf jaar het nest van RTL. Linda gaat aan de slag bij het bedrijf van grote broer John en brengt gelijk een goed gevuld karretje met zich mee.

Zo neemt RTL niet alleen afscheid van Linda, maar ook van haar succesvolle programma's. En dat zijn er nogal wat. Naast Linda's Zomerweek, Postcodeloterij Miljoenenjacht en Weet Ik Veel, neemt ze ook Ik Hou Van Holland en Oh Wat Een Jaar mee naar Talpa. Wel is nog onduidelijk of Linda laatstgenoemde programma's zelf gaat presenteren of John hier iemand anders voor vraagt.

Lees ook: Linda de Mol onthult dat ze affaire had

Spannende uitdaging

Heel onverwachts komt de transfer van Linda overigens niet. Ze riep al eerder dat als broer John haar nodig zou hebben, ze voor hem een overstap naar SBS zou maken. Al laat ze weten dat de beslissing haar alsnog erg zwaar viel. "Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest, maar ik heb altijd gezegd: ‘Als mijn broer me vraagt of ik kom helpen, dan zeg ik natuurlijk ja’. En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen.” John is in ieder geval door het dolle heen dat zijn zusje toegestemd heeft. "Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen.”

Bron: Lindanieuws Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook