Zalando gebruikt opvallende tag om retourzendingen te voorkomen

Hier kun je niet om heen.

Lees ook

Geen geld voor een nieuwe jurk, maar er toch fancy uit willen zien? Ach, dan koop je voor die ene date, club of bff night toch gewoon een outfit en laat je het kaartje erin zitten om vervolgens weer terug te sturen? Als het aan Zalando ligt niet meer.

Nieuwe tactiek

Het klinkt misschien een tikkeltje gek, maar wordt vaker gedaan dan je denkt. Zalando is er inmiddels een beetje klaar mee en bedacht een oplossing voor de grote hoeveelheid retourmeldingen. "Het is een nieuwe tactiek van het bedrijf, als antwoord op het bekende fenomeen waarbij mensen duurdere kleding bestellen, dragen en dan retourneren’’, legt retailexpert Jorg Snoeck uit.

Lees ook: 7 Dingen die je moet weten over retourneren

Opvallend

Want wie nu een item bij Zalando koopt, krijgt daar voortaan een grote tag bij. Het kaartje is zo'n 10 bij 15 centimeter groot en niet te missen. En om het helemaal af te maken, staat er met koeienletters: 'DO NOT REMOVE THIS TAG' op het kaartje. Tsja, dan wordt het ineens een stuk moeilijker om 'm voor one night only te dragen.

Wel benadrukt Zalando dat het hierbij om een testfase gaat en de tag alleen gebruikt wordt bij gelegenheidsjurken. "We zitten middenin de testfase, dus we kunnen nog niet zeggen wat de impact is op het aantal teruggestuurde bestellingen.’’ We zijn benieuwd of het helpt!

Bron: AD Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook