We’re in shock: deze namen worden gebruikt om ongezien suiker in je eten te stoppen

What the...

Het is januari en sommigen van ons hebben vanaf begin deze maand het goede voornemen om gezonder te gaan eten. Helemaal goed, natuurlijk. Alleen worden we in de supermarkt vaak door fabrikanten voor de gek gehouden.

Suikers

Denk je een heerlijke, verantwoorde én gezonde maaltijd op tafel te zetten, zit het o zo healthy gerecht stiekem boordevol suikers. What the…!

Lees ook: Moet je zien: Vrouw eet 28 jaar geen suiker

In het ootje genomen

Het woord suiker op een etiket zetten, dat doen fabrikanten liever niet. En dus gebruiken ze er simpelweg een ander woord voor. Zie jij bijvoorbeeld vruchtenextract, vruchtenconcentraat, vruchtenextract of sapconcentraat op het etiket staan, dan is de kans groot dat je flink in het ootje genomen.

Het zou hier in veel gevallen namelijk gewoon om ouderwetse suiker gaan, waardoor het ineens bar weinig met echt fruit te maken heeft. "Als je het anders noemt, zoals kokosbloemsuiker, dan klinkt het anders, maar het is hetzelfde spul. Fruitsuiker klinkt gezonder maar het is hetzelfde, dikmakende spul als andere suikers", aldus voedingexpert hoogleraar Jaap Seidell.

Een wijze les: laat je niet verleiden door mooie termen, want vaak geldt: niets is wat het lijkt.

Bron: AD Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws