Sonja Holleeder doet schokkende onthullingen in nieuwe documentaire

Jeetje, wat heftig!

Lees ook

Na De (Onder)wereld van Willem Holleeder is nu ook de documentaire Moorddossier Holleeder op Videoland te vinden. In deze documentaire spreekt John van den Heuvel met meerdere mensen die slachtoffer zijn geworden van zaken waarvan Willem Holleeder wordt verdacht. Eén van hen is zijn jongere zusje Sonja.

Voor de camera

Hun jongste zusje Astrid werd in een klap bekend met de onthullende boeken Judas en Dagboek van een Kroongetuige. Toch nam ze nooit plaats voor de camera, bang om door Wilem's handlangers vermoord te worden. Sonja neemt nu wel het risico.

Lees ook: Peter R. de Vries lekt geheime biecht Willem Holleeder

Wraak

Hoewel we haar niet te zien krijgen doordat ze blurry is gemaakt, kreeg John wel de kans om haar voor de camera te interviewen. Tijdens het interview vertelt Sonja de meest afschuwelijke dingen. "Als ik niet deed wat hij zei, zou ik mogen tossen om welk kind eerst ging." En ook nu haar broer achter slot en grendel zit, vreest ze nog steeds voor haar leven en dat van haar kinderen. "Je bent heel beperkt in de dingen die je doet. Dus dat is eigenlijk bijna niks. Ik ben echt wel een mensenmens, dus dat mis ik wel heel erg. Het is vaak heel eenzaam", vertelt ze aan John.

Sonja heeft dan eigenlijk ook maar één wens: levenslang voor haar broer. "En dan verdient hij het ook echt. Ook voor andere mensen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de andere mensen allemaal. Die ook al dit leed doorgemaakt hebben." Maar ondanks dat hij misschien voor lange tijd achter de tralies verdwijnt, het leven van Sonja en Astrid zal er niet rustiger op worden. "Hij gaat hoe dan ook wraak nemen. Hij gaat dit echt niet accepteren. Daar ken ik hem veel te goed voor", aldus Sonja.

Beeld: De (Onder)wereld van Willem Holleeder

Laatste nieuws

Zie ook