Dankzij deze trucjes kom je snel van je droge lokken af

You're welcome!

Lees ook

Heb je last van droge lokken en dode haarpunten? En blijf je maar smeren met allerlei producten om daar vanaf te komen? Tijd om kennis te maken met de kunst van het air-dryen.

Textuur

Op het gebied van haarstyling draait het tegenwoordig allemaal om air-dryen. Air-dryen is eigenlijk niets anders dan een chic woord voor het aan de lucht laten drogen van je haar. Maar dan wel met beleid. “Je haar laten opdrogen en dan juist jouw eigen textuur zo mooi mogelijk uit laten komen, dat is vaak het allerbeste. Dat maakt je heel eigen”, benadrukt Tommy Hagen, tophairstylist en eigenaar van kapsalon Tommy’z Toko in Amsterdam.

Maar, als je denkt dat het niet meer is dan je haar wassen, laten drogen en het z’n gang laten gaan, heb je het mis. Want niets doen, betekent coupe niets. Air-dryen met een stylish coupe als resultaat vraagt om behendig preppen, twisten en draaien. “En, je handen zijn bij het air-dryen je ultieme tools”, aldus Tommy. Deze methode is makkelijker dan met hitte stylers en het scheelt tijd, gedoe en de bijkomende haarbeschadiging.

Maar wat zijn dan nog meer de ultieme tips en tricks voor een coupe zónder droge lokken? We zetten ze even voor je op een rijtje!

Lees ook: Waarom je een haarelastiekje niet om je pols moet doen

Stappenplan

1. Gebruik zo min mogelijk shampoo

Hoe minder, hoe beter. "Was het maximaal eens per week, maar het liefst alleen met conditioner of een masker”, tipt Tommy.

2. Kam je haren wanneer het nog nat is

Het beste is om je haren onder de douche door te kammen. Trust us, het is een life saver voor pluis!

3. Skip de handdoek voor handdoekdrooghaar 2.0

Gebruik liever een microfiber handdoek. De ultrafijne vezels nemen twee keer zo veel water op en zijn veel milder voor je haarschachten dan gewone katoenen handdoeken.

4. Gebruik een leave-in product

Dit voorkomt pluis en zorgt ervoor dat je haar een mooie textuur krijgt.

5. Zorg voor de juiste finishing touch

Om het maximale uit je natuurlijke textuur te halen, moet je je nog vochtige lokken een duwtje in de juiste richting geven. “Finish met een textuur-boostingproduct in je droge haar.”

Tekst: Emma Wagenaar Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook